Raymarine introduserer ny autopilot- og motorintegrering opp mot Yanmar

Raymarine introduserer ny autopilot- og motorintegrering opp mot Yanmar

Friday, March 4, 2016


Nye Evolution™ drive-by-wire autopilotkontroll for Yamnmar Joystick-systemet og enklere tilgang til motordata fra Yanmar

June 2014

Raymarine er glade for å kunne melde at to av selskapets banebrytende produkter nå er kompatible, og fullt ut testet og sertifisert av begge parter, med utvalgte motorsystemer fra Yanmar. Evolution™ DBW sørger for autopilotkontroll til fartøy utstyrt med Yanmar VC10 og JC10 (Joystick) kontrollsystemer, med direktekobling som sørger for overlegen styrekontroll med Yanmar fremdriftssystemer. ECI-100 universaldata Intereface sørger for overføring av motordata fra Yanmar til Raymarines multifunksjondisplayer (MFD-er).

Evolution™ autopiloter føler på og tilpasser kontinuerlig styreparameterne for optimal ytelse under ulike sjø- og værforhold.Dette gjennombruddet i autopilotintelligens bruker kontrollalgoritmene fra Evolution AI™ til å holde kursen nøyaktig og pålitelig, uansett fartøyets hastighet og forholdene på sjøen. Evolution™ DBW installeres enkelt og leveres med EV-2 9-aksesensor, p70R betjeningsenhet og kabling. Systemet kobles direkte til Yanmar-systemet og gjør det mulig å betjene Evolution™ autopiloten direkte fra p70R betjeningsenhet eller fra en Raymarine multifunksjonsskjerm med LightHouseII menysystem.

ECI-100 er et innovativt produkt som binder sammen motordata, med drive-by-wire styresystemer og Raymarines navigasjonsnettverk til et ett system. Dette gir brukeren enkel og umiddelbar tilgang til motordata, drivstofforbruk og alarmer via Raymarines multifunksjonsskjermer hvor skjermbildene kan tilpasses den enkeltes ønske og behov. Raymarines ECI-100 gjør integrering av motor og navigasjon til en rimelig realitet for båter av tilnærmet alle størrelser.Båter med begrenset plass kan på denne måten også fåtilgang til viktig motorinformasjon i tillegg til Raymarines industriledende teknologi innenfor radar, ekkolodd og navigasjon. ECI-100 har galvanisk skilte porter for å sikre pålitelig og problemfri ytelse fra både navigasjonselektronikken og motorsystemene.

Pris:
T70164 - Evolution™ DBW autopilot med p70R betjening;

Kr. 24 995,- inkl. mva, 19 995,- eksl. mva.

E70227 - ECI-100 universal data Interface;; Kr. 3 125,- inkl. mva, 2 500,- eksl. mva. Melding til redaktører;

Raymarine etterstreber å levere sømløs integrering med ledende båtmotorer. Motorkompatibiliteten for ECI-100 oppdateres hele tiden. Gå til www.raymarine.com for å få den siste og mest oppdaterte oversikten over kompatible motorer.

Å koble ECI-100 til en kompatibel Yanmar-motor kunne ikke vært enklere. Avhengig av motortypen trengs det bare en enkelt NMEA2000-kabel (Devicenet-kabel) og NMEA2000 T-kobling for å koble ECI-100 til et motorsystem fra Yanmar; NMEA2000 T-koblingen settes inn i Yanmar-systemets nettverk med NMEA2000-kabelen (Devicenet-kabelen) fra T-koblingen direkte til NMEA2000-tilkoblingen (Devicenet-tilkoblingen) på ECI-100, som deretter kobles til et Raymarine navigasjonsnettverk.

Når ECI-100 brukes til å koble til kompatible motorsystemer fra Yanmar, kan følgende motorinformasjon vises på Raymarines siste generasjons multifunksjondisplayer:

Motorhastighet (OPM)
Motortimer
Motoroljens temperatur
Kjølevæsketemperatur
Motoroljetrykk
Kjølevæsketrykk
Trykk i motorens drivstofftilførsel
Drivstoffrate i motoren
Motorboosttrykk
Batterispenning
Giroljetrykk
Giroljetemperatur
Drivstoffnivå
Motoralarmer
Høy temperatur
Lavt oljetrykk
Lavt oljenivå
Lav systemspenning
Lavt kjølevæskenivå
Vann i drivstoff

Evolution™ DBW autopilot er fullt testet og sertifisert av både Yanmar og Raymarine og kobles direkte til kontrollsystemene Yanmar VC10 og JC10 (Joystick)M. En Yanmar autopilotkabel og autopilod-ID-nøkkel, som leveres av Yanmar, gjør nettverket komplett.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er et verdensledende selskap innen design, produksjon og markedsføring av sensorsystemer som forbedrer persepsjon og tilstedeværelse. FLIRs avanserte systemer og komponenter blir brukt til et stort utvalg termisk avbildning, situasjonsbevissthet og sikkerhetsbruk, inkludert luft- og bakkebasert overvåkning, tilstandsovervåkning, navigering, fritid, forskning og utvikling, prosesskontroll for produksjon, søk og redningsaksjoner, narkotikaforbud, transportsikkerhet, grense- og maritime patruljer, miljøovervåkning og påvisning av trusler fra kjemiske, biologiske, radiologiske, kjernefysiske og eksplosive våpen (CBRNE). For mer informasjon, besøk FLIRs nettsted på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen marinelektronikk og utvikler og produserer det mest omfattende utvalget av elektronisk utstyr til fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og stor brukervennlighet, og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en avdeling av FLIR Systems, verdenslederen innen termisk avbildning, og har hovedkvarter i Fareham i Storbritannia. Vil du ha mer informasjon om Raymarine, se www.raymarine.no

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.no/media

RM10-0414

COMMENT