FLIR kunngjør de nye Raymarine Dragonfly® Fishfinder-produktene

FLIR kunngjør de nye Raymarine Dragonfly® Fishfinder-produktene

Friday, March 4, 2016


January 2015

WILSONVILLE, OR, USA – 8. januar 2015 – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) – FLIR Systems utvikler avansert ekkoloddteknologi for fiskere og introduserer nå sju nye modeller som inngår i den neste generasjonen av Raymarines Dragonfly-produktserie. Lanseringen skjer under 2015 International Consumer Electronics Show (CES). Den nye Dragonfly-serien tilbyr sportsfiskere avanserte CHIRP-ekkoloddbilder, overlegne fargeskjermer og trådløs integrering med mobilenheter. Den nye Dragonfly-seriens grunnmodell er 4,3” Dragonfly 4 DV, verdens første CHIRP-ekkolodd for fritidsbruk til under Kr.2500. Dragonfly 4 DV og hele Dragonfly-serien bruker bredspektret CHIRP DownVision™-ekkoloddteknologi for å gi sportsfiskere fotoliknende bilder av fisk og undervannsobjekter. I motsetning til konvensjonelle ekkolodd, som overfører en enkelt frekvens for hver puls, pulserer Dragonflys CHIRP-ekkolodd på tvers av et bredt spekter av ekkoloddfrekvenser samtidig. Denne bredspektrede pulseringen produserer mye høyere oppløsning og livaktige ekkoloddbilder. Dragonflys CHIRP DownVision™-teknologi overgår ordinære bildeekkolodd med overlegen dypvannsytelse på 180 m (600 fot) og pålitelig bunnsporing i høy hastighet. Og med sin unike, skarpe allværsskjerm kan Dragonfly tilby naturtro bilder i både blendende sol og øsende regn.

Sportsfiskere som er ute etter å heve nivået til forbedret fiskeidentifisering, kan velge 4.3” Dragonfly 4 DVS eller 5” Dragonfly 5 DVS. DVS-modellene omfatter CHIRP DownVision™ og en sekundær, konvensjonell CHIRP-ekkoloddskanal, optimalisert for lokalisering av fiskemål. Over DVS-modellene i produktserien finner du Dragonfly 4 PRO og Dragonfly 5 PRO. Dragonfly PRO-modellene kombinerer CHIRP DownVision™ og konvensjonelt CHIRP-ekkolodd med en rask 10 Hz GPS for å holde kursen, og intern Wi-Fi for strømming til mobilenheter.

I tillegg til Dragonfly 4 og 5-modellene er også det nye Wi-Fish™-ekkoloddet for mobilenheter et medlem i Dragonfly-serien. Wi-Fish™ bygger på Dragonfly-ekkoloddplattformen og er et trådløst, lukket ekkoloddsystem utviklet for å fungere kun med smarttelefoner og nettbrett. Fiskere får tilgang til CHIRP DownVision™ fra hvor som helst om bord. Ved hjelp av Raymarines Wi-Fish™ mobilapp kan fiskere se, pause og spole tilbake ekkoloddbilder. Dette gjør det enkelt å registrere favorittfiskeområder og dele med venner på nett.

“Lanseringen av den første Dragonfly i 2013 var et gjennombrudd som lot fiskere se undervannsverdenen i utrolig naturtro bilder», sa Grégoire Outters, visepresident og daglig leder for FLIR Maritime. “Nå, med en utvidet og rimeligere Dragonfly-serie, gjør vi vår høyytelses CHIRP DownVisonTM-ekkoloddsteknologi tilgjengelig for enhver fisker og båteier.” Den nye Dragonfly-produktserien består av 7 nye modeller og dekker behovene til hver enkelt sportsfisker:

Modell Beskrivelse MSRP
Dragonfly 4 DV 4,3” ekkolodd med CHIRP DownVision Kr.2490
Dragonfly 4 DVS 4,3” ekkolodd med CHIRP DownVision og konvensjonelt CHIRP-ekkolodd Kr.2790
Dragonfly 4 PRO 4,3” ekkolodd/GPS-kombo med CHIRP DownVision, konvensjonelt CHIRP-ekkolodd, og Wi-Fi Kr.3490
Dragonfly 5 DVS 5” ekkolodd med CHIRP DownVision og konvensjonelt CHIRP-sonar Kr.3990
Dragonfly 5 M 5” GPS kartplotter Kr.4490
Dragonfly 5 PRO 5” ekkolodd/GPS-kombo med CHIRP DownVision, konvensjonelt CHIRP-ekkolodd, og Wi-Fi Kr.5490
Wi-Fish™ Trådløst, lukket ekkoloddsystem med CHIRP DownVision til mobilenheter €199.00
Wi-Fish mobilapp iOS eller Android mobilapp til strømming av ekkolodd fra Dragonfly Pro-modeller og Wi-Fish-modulen med lukket ekkoloddsystem Gratis

GPS-utstyrt Dragonfly-modus støtter Navionics-kart, C-MAP fra Jeppesen og Raymarine LightHouse-kart. Dragonfly-modeller kan også leveres med C-MAP Essentials eller Navionics Gold-kart på microSD.

Med priser fra og med lave Kr.2490 vil den nye Dragonfly-familien gjøre ekte, bredspektret CHIRP-teknologi tilgjengelig for enhver fisker. Den nye Dragonfly-serien vil avdukes under CES 2015 (standområde 35414) og på Toronto båtshow (standområde G-346). Den nye serien vil være tilgjengelig fra første kvartal 2015.

Mer informasjon på www.raymarine.no/dragonfly


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er et verdensledende selskap innen design, produksjon og markedsføring av sensorsystemer som forbedrer persepsjon og tilstedeværelse. FLIRs avanserte systemer og komponenter blir brukt til et stort utvalg termisk avbildning, situasjonsbevissthet og sikkerhetsbruk, inkludert luft- og bakkebasert overvåkning, tilstandsovervåkning, navigering, fritid, forskning og utvikling, prosesskontroll for produksjon, søk og redningsaksjoner, narkotikaforbud, transportsikkerhet, grense- og maritime patruljer, miljøovervåkning og påvisning av trusler fra kjemiske, biologiske, radiologiske, kjernefysiske og eksplosive våpen (CBRNE). For mer informasjon, besøk FLIRs nettsted på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen marinelektronikk og utvikler og produserer det mest omfattende utvalget av elektronisk utstyr til fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og stor brukervennlighet, og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en avdeling av FLIR Systems, verdenslederen innen termisk avbildning, og har hovedkvarter i Fareham i Storbritannia. Vil du ha mer informasjon om Raymarine, se www.raymarine.no

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.no/media

RM17-1014

COMMENT