Raymarine kunngjør fremdrift i Avikus samarbeid

Raymarine kunngjør fremdrift i Avikus samarbeid

Raymarine, global leder innen maritim elektronikk kunngjorde i dag økt samarbeid med Avikus

tirsdag - 05 september 2023

Raymarine, global leder innen maritim elektronikk kunngjorde i dag økt samarbeid med Avikus, leverandør av autonom båtnavigasjon, og at flere store båtbyggere har avtalt å integrere teknologien Raymarine x Avikus NeuBoat Dock i modellene sine neste år.

NeuBoat Dock

Raymarine og Avikus presenterer NeuBoat Dock på Cannes Yachting Festival, der er det også flere båtbyggere som viser frem teknologien. I tillegg tilbyr selskapene demonstrasjoner i vannet på den internasjonale båtbyggermessen i Tampa i Florida.

«Vi er veldig glade for å kunne dele vår revolusjonerende teknologi med resten av båtbransjen», sa Gregoire Outters, daglig leder for Raymarine i Storbritannia. «Båtbyggerne som har blitt med, er bare begynnelsen. Det teknologiske samarbeidet mellom Raymarine og Avikus kommer til å skape en ny tidsalder med båtliv for hele fritidsbransjen. Vi kunne ikke være stoltere av samarbeidet med Avikus-teamet.»

NeuBoat Dock består av et innovativt system med seks kameraer, basert på Avikus' avanserte autonome fartøysteknologi. Det gir 360-graders fugleperspektiv over fartøyet ved hjelp av en Axiom-kartplotter for å hjelpe til med å manøvrere og fortøye båten på trange steder. Systemet er også lett å innlemme for båtbyggere, siden kalibrering er enkelt og kan utføres ved bryggen av tredjepartsleverandører, med mulighet for fjernassistanse fra Raymarines team.

NeuBoat Dock

Med den velprøvde kommersielle ekspertisen til Avikus og deres posisjon som verdens mest avanserte autonome båtteknologi, kombinert med Raymarines verdensledende ekspertise innen maritim elektronikk og navigasjonsutstyr, forventer de to selskapene at flere båtbyggere vil integrere NeuBoat Dock i sine produkter i de kommende månedene og årene.

Samarbeidet mellom Raymarine og Avikus begynte på Fort Lauderdale International Boat Show i 2022, da Avikus demonstrerte sin NeuBoat-teknologi for første gang og de to selskapene signerte en intensjonsavtale om integrering av verdens første autonome båtløsning i Raymarines verdensledende navigasjonsprodukter. På Discover Boating Miami International Boat Show i 2023 befestet de to selskapene partnerskapet ved å signere en eksklusiv forretningsavtale (EPA). De to selskapene ble enige om et eksklusivt samarbeid om utvikling og lansering av verdens første autonome løsning for fritidsbåter, samt utvikling og lansering av en hel produktfamilie med autonome fritidsbåtsystemer for ulike båtstørrelser, typer og bruksområder.

Du finner mer informasjon om Raymarine x Avikus NeuBoat og hele Raymarines utvalg av marine produkter på www.raymarine.com.