Raymarine og Teledyne FLIR rapporterer en økende interesse for integrerte termiske overvåkningssystemer

Raymarine og Teledyne FLIR rapporterer en økende interesse for integrerte termiske overvåkningssystemer

Trenden drives av økt bevissthet rundt båtbranner som skyldes litium-ionbatterier

mandag - 24 juli 2023

Raymarine har rapportert en økning i populariteten til YachtSense Ecosystem-integreringen med Teledyne FLIR MTMS termisk overvåkingskamera. Flere ønsker å overvåke litium batteriene sine for varmgang og forhindre brann.

Litium-ionbatterier er meget populære da de har stor kapasitet, vektbesparelse på rundt 70 prosent og tar mindre plass. I tillegg til batteriene ombord har man gjerne mange andre produkter som også har litium batteri installert.  Men det stadig økende antall båtbranner over hele verden skyldes blant annet den økte bruken av litium-ionbatterier.

Disse batteriene gir mange fordeler, men de kan være farlige hvis de ikke håndteres riktig. De inneholder nemlig en brennbar elektrolytt som kan antennes hvis batteriet blir skadet eller overladet. Det er avgjørende at yachteiere lærer seg de potensielle risikoene som er forbundet med litium-ionbatterier, og tar de nødvendige forholdsreglene for å forhindre brann.

FLIR MTMS Camera

Teledyne FLIR, som produserer maritime termiske systemer, har nylig sett en økning i interessen for det termiske overvåkningskameraet MTMS, som gjør det mulig å overvåke temperaturforholdene kontinuerlig i en rekke forskjellige fasiliteter. Dette tyder på at båteiere blir mer oppmerksomme på risikoen for båtbrann, og tar i bruk systemer som kan oppdage branner tidlig.

Hans Groenboom, salgsdirektør for EMEAI maritime termiske systemer hos Teledyne FLIR, sa: «Det er virkelig positivt å se at det har vært en økning i båteiere som har implementert sikkerhetsløsninger for å oppdage tidlige tegn på brann. Ved å installere et kamera med termisk overvåkning får båteiere ekstra tid. De trenger ikke å vente på at det skal bli oppdaget røyk, siden temperaturendringen utløser en alarm lenge før dette stadiet. Dermed kan de som er om bord, føle seg trygge og få muligheten til å slokke branntilløpet.»

En viktig fordel ved termiske overvåkingskameraer som FLIR MTMS er at de kan kombineres med annen teknologi som kan sende eksterne varsler til eieren når de ikke er ombord. FLIR MTMS kan integreres med Raymarines YachtSense-økosystem, som muliggjør fullstendig integrering om bord og på land med alle enheter som er koblet til båtens nettverk.

Andy King, salgsdirektør hos Raymarine, sa: «Moderne fartøysautomatisering, som YachtSense-økosystemet vårt, lar båteieren være tilkoblet båten sin til enhver tid. Et installert system varsler båteiere om aktivitet på båten før, under og etter reisen. MTMS-kameraet kan kobles direkte til YachtSense Link 4G-ruteren, og varsler båteieren via tekstmeldinger når det oppstår uvanlige temperaturøkninger. Hvis man oppdager en potensiell brann tidlig, kan man forhindre store tap og kanskje til og med redde liv.»

Forskning tyder på at det ikke bare er båteiere som gjør tiltak etter å ha blitt klar over økningen i denne typen brann. Den maritime industrien er også i gang med å utvikle nye sikkerhetsløsninger som kan forhindre at det oppstår brann i litium-ionbatteriene. National Fire Protection Association har utarbeidet retningslinjer for bruk av litium-ionbatterier på båter, med anbefalinger for beste fremgangsmåte for installasjon, vedlikehold og lagring.

Hvis du vil ha mer informasjon om Raymarines YachtSense-økosystem, kan du klikke her.

Hvis du vil ha mer informasjon om Teledyne FLIR MTMS, kan du klikke her.