Raymarine LifeTag Mann Over Bord System

Raymarine LifeTag Group

Trådløst mann-over-bord

 

LifeTag er et personlig Mann Over Bord (MOB) system som består av basestasjon og trådløse sensorer som brukes av familie, venner, skipshunden eller andre du har kjær om bord. LifeTag kan brukes som et frittstående system, eller integreres i et Raymarine SeaTalk nettverk.

 

 

Raymarine LifeTag MOB on dog collar  

Key features:

 

  • Basissystem leveres med 2 personlige LifeTag og en basestasjon.
  • Systemet kan utvides (personlige LifeTag selges enkeltvis) med opp til totalt 16 LifeTag. Større båter kan benytte ytterligere en basestasjon (max 2) for økt dekning.
  • LifeTagene har festebånd med borrelås som gjør at de kan festes rundt armen, til et klesplagg, i beltet eller i halsbåndet til hunden eller katten.
  • Status LED-lys.
  • Utbyttbare CR2 Lithium batterier følger med, batterilevetid ca 1 år (mer enn 2000 timer). 
     

Spesifikasjoner...

 

space

 

 

Enkel i bruk

 

Hver personlig Raymarine LifeTag sender en unik ID-kode til basestasjonen, som forteller at den er OK.

De personlige LifeTagene festes enkelt til livvest, sele, rundt arm eller for barn rundt ankelen. De er kompakte og utrolig lette (42 gram) som gjør at du knapt merker at du har den på den deg. Takket være Raymarines avanserte elektronikk har batteriet en levetid på over 2000 timer.

Raymarine LifeTag MOB tag on arm 

 

 

space

 

Raymarine LifeTag MOB alert waypoint

I et nødstilfelle

 

Skulle en mann-over-bord situasjon oppstå vil signalet fra LifeTag på personen raskt svekkes når enheten kommer under vann eller når avstanden til basestasjonen øker (normalt 9 meter).

Så snart basestasjonen mister signalet fra en personlig LifeTag utløses alarmen automatisk med akustisk alarm som varsler de andre ombord.

De personlige LifeTagene er også utstyrt med knapp for manuell aktivering. Hold knappen nede i tre sekunder, og alarmen aktiviseres. Dette gjør det mulig å varsle og vekke de andre om bord dersom det oppstår en situasjon hvor man har akutt behov for hjelp (brann, uhell eller problemer med seil og rigg).

 

space

 

 

Frittstående eller integrert

 

Frittstående konfigurasjon

 

Dersom noen skulle falle over bord, eller kommer utenfor rekkevidde (normalt 9m), vil kontakten med basestasjonen brytes, og alarmen vil gå.

 

SeaTalk Nettverk

 

Dersom du har et Raymarine SeaTalk nettverk med enten Raymarine multifunksjon kartplotter eller ST60+ Grafisk, i70, ST70 eller ST70+ instrumenter vil en mann-over-bord alarm bli aktivert på kartplotter og/eller instrument(er). I tillegg vil det automatisk settes ut et nødveipunkt (MOB) i det øyeblikk alarmen aktiviseres. Både posisjon og peiling til nødveipunktet vil også vises.

I et SeaTalk nettverk med ST60+ Grafisk vil du se både posisjon og peiling til MOB-posisjonen for å hjelpe deg å navigere deg frem til stedet hvor alarmen ble utløst.

 

Les mer om SeaTalk nettverkintegrasjon

 

 
Raymarine LifeTag  

Standalone configuration

 

Raymarine LifeTag with MFD  

Integrated into SeaTalk network

 

space

  

LifeTag System Advarsel:

Raymarine LifeTag systemet er et hjelpemiddel og tillegg til fartøyets primære sikkerhetssystem – ment for å øke sikkerheten til den enkelte om bord. Skipper og mannskap er selv ansvarlig for å påse at aktuelle sikkerhetsforskriftene og –utstyr følges og er i henhold til lover og regler. Utstyret må brukes som anvist i brukerhåndboken, avvik kan medføre redusert eller upålitelig ytelse.