Important Radar Information

 

Radar with Multifunction Display  

Sikker stråling

 

Selv om Raymarines radarer er kraftige nok til skjære seg gjennom regn og støy, er de fortsatt langt under de internasjonale grenseverdiene for stråling – de ligger faktisk mange ganger under den verdien du kan få fra en vanlig mobiltelefon forutsatt korrekt montering av radarantennen.

 

 

 

Installasjon

 

Alle radartyper baserer seg rekkevidde innenfor synsrekkevidde. Selv om antennen kan monteres nær sagt hvor som helst bør den plasseres vannrett og med mest mulig fri sikt.

 

 

Radome Radar on Buster 

 

 

 

Radar screen with mfd  

 

Interferens beskyttelse

 

Raymarine radarer benytter seg av egen interferens teknologi for å beskytte mot støy forårsaket av andre båters radarsignaler og refleksjoner fra obstruksjoner på egen båt.

 

 

Puls magnetron vs bredbånd (FMCW) radar teknologi

 

Bredbåndsradar (FMC) kjennetegnes ved at de har lav sendeeffekt, som gir redusert ytelse i dårlig vær som, tåke, regn og snø. Dette betyr at rekkevidden under slike forhold reduseres og begrenser muligheten til å oppdage land og fartøy på lenger avstand. Raymarine benytter magnetron puls radar hvor man kombinerer en lav gjennomsnittseffekt med høy effekt i korte pulser som gjør det mulig å oppdage radarmål på lang avstand.

De korte pulsene med høy effekt skjærer seg gjennom regn, tåke og snø og sikrer at du ser viktige hindringer og andre båter.

 

 

Raymarine HD Digital radar image

 

 

 

 

 

RACON  

 

RACON og SART

 

Både RACON-bøyer (radarfyr) og SART (livbåt-transponder) vil aktiviseres av og vises på Raymarines radar.