Marine Radar-systemer

Åpen antenne- og Radome-radarsystemer

Marine Radar-systemer til båter | Maritim elektronikk fra Raymarine

Maritime radarer med CHIRP-pulskomprimering


Raymarine byr på et stort utvalg marine radarsystemer for alle slags båttyper og størrelser.

Dag og natt, radarsystemer fra Raymarine gir oversikt over omkringliggende trafikk, hindringer, farer, vær og mye mer. Bruk båtens radar til å navigere i tett tåke eller regn, eller bekreft båtens posisjon med supernøyaktige radarbilde.

La MARPA og andre innovative deteksjonsteknologier hjelpe deg med å navigere trygt gjennom en overfylt havn og nyte kartlignende kystdetaljer når du seiler offshore. Trenger du radar til fisking? Finn sjøfugler på lang avstand med Raymarines toppmoderne deteksjonsalgoritmer som leder deg til fisken.

MARINE RADARPRODUKTER

Les mer om NYE Cyclone Solid State-radar med åpen antenne | Maritim elektronikk fra Raymarine

NYE Cyclone-radar med åpen antenne
Marin Radar

Solid State-radar med åpen antenne

Ytelsen og kraften til Cyclones solid-state radarer gir sjøfarere trygghet til å håndtere selv de tøffeste forholdene.

Perfekt for: Motorbåter, fiskebåter, kommersielle båter og utrykningsbåter

SE CYCLONE-RADAR

Se Cyclones tekniske spesifikasjoner

Les mer om Magnum marin åpen radarantenne | Maritim elektronikk fra Raymarine

Magnum åpen antenne
Marin radar

Åpen radarantenne med lang rekkevidde

Magnum høyytelselsesradar med åpen antenne har lang rekkevidde og uovertruffen målgjenkjennelse til Raymarines multifunksjons navigasjonsskjermer.

Perfekt for: Motorbåter, kommersielle båter og utrykningsbåter.

SE MAGNUM-RADAR

Se Magnums tekniske spesifikasjoner

Les mer om Quantum | Maritim elektronikk fra Raymarine

Quantum CHIRP
marin radar

Trådløs CHIRP-radar

Quantum CHIRP-pulskompresjon setter en ny standard for solid state marine radarer, og sikrer at mer energi når hvert mål, noe som resulterer i overlegne bilder på lange avstander.

Perfekt for: Seilbåter, RIBs og mindre motorbåter

SE QUANTUM-RADAR

Se Quantums tekniske spesifikasjoner

Les mer om Quantum 2 | Maritim elektronikk fra Raymarine

Quantum 2 Doppler
marin radar

Doppler kollisjonsunnvikelse

Quantum 2s neste generasjon CHIRP pulskompressorradar fra Raymarine gir overlegen måloversikt på både lange og ekstremt korte rekkevidder.

Perfekt for: Seilbåter, RIBs og mindre motorbåter

SE QUANTUM 2 RADAR

Se Quantum 2 tekniske spesifikasjoner

Les mer om HD farge-radarer | Maritim elektronikk fra Raymarine

HD-farge
marine radarer

Høydefinert farge

HD farge-radarer pakker store radarfunksjoner inn i et lite kabinett. De støtter fuglemodus, skanning med to rekkevidder, høyhastighetsskanning og mye mer.

Perfekt for: Seil, motor og kommersielle lettfartøy

SE HD FARGE-RADARER

Se tekniske spesifikasjoner for HD Radar

SENTRALE RAYMARINE RADARFUNKSJONER

Sentrale funksjoner for marin radar - Doppler målsporing | Maritim elektronikk fra Raymarine

Doppler-målsporing

Doppler er kun tilgjengelig på Quantum 2-radomer og Cyclone-radarer med åpen antenne og lar radaren umiddelbart oppdage mål i bevegelse og vise dem i en unik fargepalett. Innkommende mål er røde mens utgående mål er grønne for bedre oversikt i trafikksituasjoner.

Sentrale funksjoner for marin radar – Range Fusion-teknologi | Maritim elektronikk fra Raymarine

RangeFusion™-teknologi

RangeFusion™-teknologi, som kun er tilgjengelig for Cyclone-radarer, kombinerer korte og lange pulser i ett radarbilde med høy klarhet og leverer eksepsjonelle mål på kort og lang avstand samtidig.

Sentrale funksjoner for marin radar - True Trails-mål | Maritim elektronikk fra Raymarine

Skjerm med True Trails-mål

Viser flyttbare måls historiske ruter på radaren. Det aktive målet vises i primærfargen, mens ruten eller kjølvannet forblir synlig bak det i en valgbar periode. Dette lar deg lettere se mål i bevegelse og bestemme deres kurs i radarvisningen.

Sentrale funksjoner for marin radar - AIS-integrasjon | Maritim elektronikk fra Raymarine

AIS-integrasjon

Lar deg se ikonene til andre fartøy som er oppdaget med mottakeren for det automatiske identifikasjonssystemet i radarbildet. For å bruke denne funksjonen må du ha en egnet AIS-mottaker eller transceiver koblet til multifunksjonsskjermen.

NYE Magnum Radar – oppdateringer av styrekurs i sanntid | Maritim elektronikk fra Raymarine

Stabilisert PPI-skjerm

Lar radarens Plan Position Indicator (PPI) eller visning oppdatere i sanntid, selv når båtens kurs endres. Dette gir deg en jevn, nøyaktig oversikt over alle radarekko når du endrer kurs eller manøvrerer, uten å måtte vente på at radarskanneren skal sveipe gjennom en full rotasjon. Stabilisert PPI krever en kurssensor, som Raymarine EV1 eller et Evolution autopilotsystem.

Sentrale funksjoner for marin radar - MARPA målsporing | Maritim elektronikk fra Raymarine

MARPA målsporing

MARPA er en funksjon for å unngå kollisjoner som lar radaren din hente og spore viktige mål. Mål kan hentes manuelt eller automatisk (på noen systemer). Etter å ha funnet målet vil radaren beregne målets kurs, hastighet, nærmeste krysningspunkt (CPA) og tid til CPA. Symbol på skjermen viser målets kurs og hastighet. Synlige og hørbare signaler advarer deg om farlige situasjoner under utvikling.

Sentrale funksjoner for marin radar – radaroverlag på sjøkart | Maritim elektronikk fra Raymarine

Radaroverlegg på sjøkart

Lar deg se aktuelt radarbilde som et delvis gjennomsiktig lag på navigasjonskartet. Dette lar deg bekrefte posisjonene til navigasjonshjelpemidler, andre fartøyer, hindringer og landmasser ved å sammenligne dem med kartlagte objekter. Radaroverlegg er også veldig nyttig for båtfolk som er nye brukere av radar og som ønsker å bli komfortable med å tolke radarsignalene.

Sentrale funksjoner for marin Radar – tidsbestemt sendemodus | Maritim elektronikk fra Raymarine

Tidsbestemt sendemodus

Er en verdifull strømbesparende funksjon for seilbåter og elektriske båter. Når den er aktivert, vil radarskanneren automatisk sende med et valgbart intervall, og deretter gå tilbake til standby-modus for lavt strømforbruk. Dette reduserer radarens totale driftssyklus, samtidig som du kan opprettholde en langsiktig oversikt. Resultatet er en betydelig besparelse av viktig batteristrøm mens den er i drift.

ÅPEN ANTENNE- vs. RADOME-SYSTEMER

Radome eller åpen antenne – hva er forskjellen?

Marine radarsystemer faller innenfor to primære kategorier: åpen antenne- eller lukket radome-systemer

Marine Radar-systemer med åpen antenne | Maritim elektronikk fra Raymarine

Åpen antenne

Radarskannere med åpen antenne er laget av 2 deler. Radarfoten inneholder skannerens elektronikk og drivmekanisme. På toppen av foten er radarantennen eller antennebladet montert. Raymarines Cyclone-radarer med åpen antenne og Magnum-radarer med åpen antenne leveres begge med en rekke strømalternativer og antenneblad på 3, 4 eller 6 fot

Radarer med åpen antenne tilbyr lengre rekkevidde enn radome-skannere. Åpne antenner byr på forbedrede detaljer om kystlinjen og tettliggende mål, takket være deres større antennestørrelse. Skannere med åpen antenne gir også tydeligere ekko på svake mål og mål på lang avstand på grunn av den økte effekten fra de større antennene.

Marine radome-radarsystemer | Maritim elektronikk fra Raymarine

Lukkede radome-skannere (radomes)

Lukkede radome-skannere inneholder mange av de samme komponentene som deres nære familiemedlemmer med åpen antenne, men alle de bevegelige delene er plassert inne i et hus som kalles en radome. Denne utformingen er spesielt populær på seilbåter og mindre båter der det er sjanse for at seil, rigging, liner eller fiskeutstyr blir fanget i en roterende antenne. Radome-skannere er kompakte og lette, noe som gjør dem egnet for selv de minste båtene.

Raymarine tilbyr 2 serier med radome-radarskannere: Quantum-radarsystemer bruker solid state CHIRP-pulskompresjonsteknologi for å oppdage mål opptil 24 nm unna. Quantum har også utmerket kortdistansdeteksjon for tåkenavigering i lav hastighet med sin evne til å se objekter så nær som 18 fot fra skanneren.

HD fargeskannere tilbyr mange av de samme funksjonene som Magnums åpen antenne, men i et mindre volum. HD fargesystemer kan se ut til 48 nm og tilbyr funksjoner som Bird Mode, dobbel rekkevidde skanning, høyhastighets skanning og mer.

Radar-systemer


Raymarine tilbyr 4 forskjellige typer marine radarsystemer: Quantum-radomes, HD-fargeradomes, Cyclone med åpen antenne og Magnum med åpen antenne. Bruk denne tabellen for en rask sammenligning av modellene. Vennligst se hvert produkts individuelle spesifikasjoner for nøyaktige data.  RAYMARINE RADARANTENNER
Radartype Cyclone-radar med åpen antenne Magnum™-radar med åpen antenne Quantum-radome Quantum 2 med Doppler HD-fargeradome
Modeller 55 W (6 kW) og 110 W (12 kW) skannere med åpen antenne
100cm, 120cm eller 180cm (3 fot, 4 fot eller 6 fot) modeller
4 kW og 12 kW skannere med åpen antenne
120cm eller 180cm (4 fot eller 6 fot) modeller
Quantum 18" Quantum 2 18" 4 kW radomes
45 cm eller 61 cm (18" eller 24") modeller
MFD-kompatibilitet Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS Series og gS Series Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS Series og gS Series Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL Axiom, Axiom+, Axiom Pro, Axiom XL, eS Series og gS Series
Perfekt for Motorbåter, kommersielle båter og utrykningsbåter Motorbåter, kommersielle båter og utrykningsbåter Seilbåter, RIBs og mindre motorbåter Seilbåter, RIBs og mindre motorbåter Bruksområder for seil, motor og kommersielle lettfartøy
Type Solid State CHIRP-pulskomprimering med Doppler målsporing og RangeFusion™-teknologi. Super høydefinert fargeradar-teknologi Solid State CHIRP-pulskomprimering Solid State CHIRP-pulskomprimering med Doppler målsporing Høydefinert fargeradar-teknologi
Strømforbruk Cyclone - 4 kW 70 W (30 W standby)
Cyclone Pro - 12 kW 110 W (30 W standby)
70 W (30 W standby)
110 W (30 W standby)
Energieffektivt design med lavt strømforbruk (17 watts overføring og 7 watt i ventemodus) Energieffektivt design med lavt strømforbruk (17 watts overføring og 7 watt i ventemodus) 18” 40 W (20 W standby)
24” 60 W (25 W standby)
Rekkevidde Cyclone - 6 kW: 72 NM
Cyclone Pro - 12 kW: 96 NM
4kW: 72NM
12kW: 96NM
24NM 24NM 18” 24NM
24” 48NM
Ytelse Overlegen målseparasjon og oppløsning på lang avstand ved hjelp av CHIRP-pulskompresjon og Beam Sharpening-teknologi. Robust aerodynamisk design. 60 rpm rask målsporing Overlegen målseparasjon på lang avstand ved hjelp av Beam Sharpening-teknologi. Pålitelig radarteknologi som brukes av den amerikanske kystvakten Lav vekt og enkel installasjon. Utmerket ytelse på kort og lang avstand. Sporer mål så tett på som 18 fot Lav vekt og enkel installasjon. Utmerket ytelse på kort og lang avstand. Sporer mål så tett på som 18 fot Pålitelig, kompakt radome-radarytelse Høyhastighetsskanning
Automatisk BirdMode Cyclone-forbedret BirdMode Ja Nei Nei Ja
MARPA målsporing Ja Ja Ja Ja Ja

Se og last ned Raymarines svar på OfCom’s general notice of proposal to vary wireless Telegraphy Act Licences