Raymarine LightHouse 3 – vanlige spørsmål | Raymarine by FLIR FLIR

Raymarine LightHouse 3 – vanlige spørsmål

Tilbake til startskjermen for LightHouse 3.9

Sv. LightHouse 3.3 er fylt med mange spennende nye funksjoner for både Axiom og Axiom Pro, blant annet:

fulle muligheter for tilkobling til nettverk med multifunksjonsskjermene i seriene eS og gS (oppgradert til LightHouse 3.3)

Radar AIS-måloverlegg

relativ bevegelse på radar, sanntids sporvisning

kartplotter med værmodus støtter SiriusXM Marine Weather (SR150-mottaker)

Navionics Plotter Sync. LightHouse 3 synkroniserer over Wi-Fi med din Navionics Boating-app

 • Aktiver og forny ditt nyeste dataabonnement
 • Kart oppdateres direkte til multifunksjonsskjermen med appen
 • Synkronisering av veipunkter, ruter og slepespor

Oppgraderinger av perifere sensorprogramvare (radarskannere, ekkoloddmoduler osv)

Ekkoloddforbedringer, inkludert:

 • historisk følsomhetsjustering på RealVision 3D-ekkolodd
 • RealVision 3D på dybde- og intensitetsskala
 • jevn rekkevidde og overføring
 • hurtigtast som deaktiverer alle ekkoloddsendere umiddelbart

skjermspenningsdataelement for multifunksjonsskjerm for databoksoverlegg eller app for styringspanelet

forbedret feilsøking inkludert detaljert oppføring av nettverkenheter

nye språk: bulgarsk, hebraisk, ungarsk, thai.

Du finner mer informasjon om de nye funksjonene på LightHouse 3.3-siden på Raymarine.com.

Ja. LightHouse 3.3 er nå tilgjengelig for Raymarines multifunksjonsskjermer i eS- og gS-serien. Etter oppgradering vil disse multifunksjonsskjermene sømløst skanne nettverket og dele funksjoner med multifunksjonsskjermene Axiom og Axiom Pro.

Nei. Konfigurasjonsfilene for digitalsvitsjen må først oppgraderes til den nye LightHouse 3-standarden. Vi anbefaler ikke å oppdatere et fartøy med digital svitsj uten at du først konsulterer båtbyggeren eller forhandleren.

Nei. Etter omfattende testing har vi kommet til at produkter i seriene Raymarine a, c og e ikke har tilstrekkelig minne- og prosessorressurser til å kjøre LightHouse 3 på et akseptabelt ytelsesnivå. Disse skjermene vil ikke akseptere oppdateringen fra LightHouse 3.

I løpet av de neste månedene planlegger vi å legge mange funksjoner til operativsystemet LightHouse 3 som nå er støttet i LightHouse II. Disse funksjonene og forbedringene inkluderer:

 • Theyr GRIB-værvarslingsapp
 • støtte for SIRIUSXM-lyd
 • avanserte seileverktøy med:
  • Leylinjer og polarer
  • Rask tilgang til konkurransebanen
  • stoppeklokke for løp og startlinjeassistent
 • drivstoffstyring
 • Grafisk oversikt over tidevann og strømmer
 • Dokumentvisning
 • Ytterligere alternativer for topp- og sidefelt
 • Systemvid lysstyrkekontroll
 • Linjal
 • Og mange flere nye funksjoner og forbedringer!

Vi ønsker å gi så mange nye funksjoner og funksjonaliteter som mulig ved hver oppdatering av LightHouse 3, men på grunn av de strenge test- og kvalitetssikringssystemene vi benytter før vi slipper nye versjoner av operativsystemet LightHouse, er ikke alle nye funksjoner og forbedringer med i alle nye lanseringer. Nye funksjoner og forbedringer som ikke holder mål vil bli prioritert i løpet av neste utgave av LightHouse 3.

Raymarine planlegger følgende versjoner for LightHouse 3 snart:

 • LightHouse versjon 3.4 (februar 2018)

Som med versjonen LightHouse II OS tilstreber Raymarine å tilby regelmessige oppdateringer av LightHouse 3 med ny og utvidet funksjonalitet, men tidsplanen for nye utgivelser av LightHouse kan endres.

LightHouse 3 – vanlige spørsmål

Sv. Raymarines apper for RayControl og RayRemote fungerer allerede sammen med Axiom og LightHouse 3. Pass på at du har oppdatert appene til den nyeste versjonen i app-butikken for enheten din.

LightHouse 3.2 og nyere støtter systemer fra Rockford Fosgate og FUSION. De styres med appen Raymarine Audio og kobles til underholdningsutstyret med NMEA2000.

Ethernet-tilkobling til systemene FUSION 700 og 750 lanseres i en senere oppdatering.

Vi kommer til å legge til kundestøtte for SIRIUSXM-satellittradio i i fremtidig programvareoppdatering.

Fra og med LightHouse 3.3 støtter Raymarine Axiom-systemet marint vær fra SiriusXM i Nord-Amerika. I motsetning til LightHouse 2-systemene, som bruker en dedikert app for marint vær, vil skjermen med marint vær være helintegrert i kartappen for LightHouse 3. Når du åpner menyen vil du finne et nytt værvalg som gjør det mulig å overlegge værdata fra SiriusXM.

Raymarine arbeider også med en Theyr GRIB-app som tilbyr verdensomspennende muligheter for værdata. Denne blir tilgjengelig i en fremtidig programvareoppdatering for LightHouse 3.

Alle Axiom- og Axiom Pro-system har en innebygget Bluetooth trådløs nettverkstilkobling. Vi planlegger å aktivere det for bruk med utvalgt utstyr som RCU-3-fjernkontroll senere i år.

Raymarine jobber aktivt med å utvikle avanserte seileverktøy for LightHouse 3 inkludert leylinjer, startlinjer, konkurransebaneutforming med mer. Vi håper å slippe denne våren 2018.

Informasjon til eiere av eldre produkter som vurderer LightHouse 3

Ja. LightHouse 3.3 er nå tilgjengelig for Raymarines multifunksjonsskjermer i eS- og gS-serien. Etter oppgradering vil disse multifunksjonsskjermene sømløst skanne nettverket og dele funksjoner med multifunksjonsskjermene Axiom og Axiom Pro.

Nei. Etter omfattende testing har vi kommet til at produkter i seriene Raymarine a, c og e ikke har tilstrekkelig minne- og prosessorressurser til å kjøre LightHouse 3 på et akseptabelt ytelsesnivå. Disse skjermene vil ikke akseptere oppdateringen fra LightHouse 3.

Nei, du må laste ned LightHouse 3.3 i serien eS og gS manuelt fra Raymarine.com og installere den fra et microSD-minnekort. Det er noen svært betydelige forskjeller i driften og funksjonene til LightHouse 3.3-operativsystemet som du må være oppmerksom på før du oppgraderer. En oppgradert brukerhåndbok og liste over manglende funksjoner for programvaren er tilgjengelig så du kan vurdere før du forplikter deg til å oppgradere systemet.

Nei. Noen av egenskapene til Axiom og Axiom PRO er lagd i programvaren og vil bli gjort tilgjengelig ved hjelp av oppdatering. Andre Axiom-funksjoner er avhengig av Axiom-plattformens avanserte maskinvare og vil ikke virke på en oppgradert LightHouse II-maskinvare.

For eksempel er RealVision 3D-ekkolodd avhengig av den nye maskinvaren for ekkolodd innebygd i Axiom og Axiom Pro MFD-er, og den tilhørende transduseren. Hvis du ikke har maskinvare for ekkolodd ombord i båten, vil du ikke ha tilgang på RealVision 3D på oppgraderte produkter.

Hvis dine oppgraderte skjermer i serien eS eller gS er koblet sammen med en Axiom- eller Axiom Pro-skjerm som er klargjort for RealVision 3D, vil du ha full tilgang til RealVision 3D gjennom nettverket

Husk å lese medfølgende programvareutgivelse og funksjonsliste grundig før du oppgraderer fra LightHouse II til LightHouse 3. Vi har lagt frem en komplett liste over manglende funksjoner fra LightHouse 2 som inntil videre ikke er tilgjengelige i LightHouse 3. Dersom noen av funksjonene på listen er av avgjørende betydning for din måte å bruke båten på, anbefaler vi at du ikke oppdaterer til LightHouse 3 ennå.

Dessverre ikke. Minimumkravet til maskinvare og programvare for både LightHouse II og LightHouse 3 overstiger egenskapene til disse eldre plattformene. Det vil ikke lages nye oppdateringer for dem.

Tilbake til startskjermen for LightHouse 3.9