LIGHTHOUSE 3

Edgartown – v3.13-oppdatering


Edgartown (v3.13) er Raymarines nyeste programvareoppdatering for Axiom LightHouse 3-systemer. Denne oppdateringen, som har fått navn etter den pittoreske havnen på øya Martha’s Vineyard i Massachusetts, USA, har en rekke nye funksjoner og muligheter for systemene Axiom, Axiom+, Axiom Pro og Axiom XL.

Hovedegenskaper og funksjoner


Nye funksjoner

  • Raymarine LightHouse-kart
  • CZone digital switching Plug & Play
  • OSCAR-app for kollisjons avverging
  • AnyDesk fjerntilgangs-app
  • S63-kodet kartstøtte, S52 skjermformat

Forbedringer og feilrettinger

  • Ny overleggspalett for radar i full farge
  • Radarområde synkronisering
  • Veipunktikoner på Radar PPI

NYE FUNKSJONER


Raymarine LightHouse-kart

LightHouse Edgartown er klargjort for Raymarines splitter nye LightHouse kart som kommer i 2021. LightHouse-kart kan kjøpes på nett og lastes ned til Axioms interne lagringsminne eller til et microSD-minnekort. Kart er tilgjengelige enten fra Raymarines kartbutikk eller fra RayConnect-appen for mobilenheter fra Apple og Android.

CZone digital switching Plug & Play

Axiom-systemer støtter nå CZones funksjon for automatisk oppsett. Det gir brukeren mulighet å sette opp et grunnleggende oppsett i Axiom uten behov for dedikerte grafikkfiler. Båtbyggere og systemintegratorer som er på utkikk etter et svært tilpasset oppsett, kan selvfølgelig fortsatt lage sider ved hjelp av et dedikert grafikkverktøy. Grensesnittet støtter sidehopping og tilpassede grafikker.

OSCAR-app for kollisjons avverging

LightHouse Edgartown inkluderer OSCAR-appen for kollisjons avverging. Dette lar Axiom-systemene vise bilder fra OSCAR-kamerasystemet for oversikt. OSCAR identifiserer flytende objekter på fartøyets kurs for å redusere faren for kollisjoner. Gå til www.oscar-navigation.com for flere detaljer.

AnyDesk fjerntilgangs-app

En ny funksjon i LightHouse Edgartown er AnyDesk-appen for fjerntilgang. AnyDesk tillater fjerntilgang til Axiom-skjermen via internett. AnyDesk kan brukes til opplæring, problemløsning og fjernkonfigurering av systemet. Gå til www.anydesk.com for mer informasjon.

S63-kodet kartstøtte, S52 skjermformat

LightHouse 3.13 Edgartown utvider det brede utvalget av kompatible kart som er tilgjengelige for Axiom-brukere, med tillegg av støtte for S57- og S63-kodede sjøkart. Disse offisielle Hydrographic Office (HO)-kartene brukes som oftest om bord på store yachter, kommersielle fartøyer og statlige fartøy som er underlagt offisielle transportkrav.

Forbedringer og feilrettinger


LightHouse 3.13 Edgartown – Overleggspalett for radar i full farge | Marin elektronikk fra Raymarine

Ny overleggspalett for radar i full farge

Axiom-brukere kan nå velge å vise radaroverlegg i rødt, svart, lilla eller full farge. I naturtro fargemodus bruker radaren 256 farger for å skille mellom svake og sterke radarmål.

LightHouse 3.13 Edgartown – Radarområde synkronisering | Marin elektronikk fra Raymarine

Radarområde synkronisering

Optimaliserer automatisk radarområdet for best oversikt når den ligger over navigasjonskartet.

LightHouse 3.13 Edgartown – Veipunktikoner på Radar PPI | Marin elektronikk fra Raymairne

Veipunktikoner på Radar PPI

LightHouse 3 støtter visning av nærliggende rutepunktikoner på radarskjermen.

PROGRAMVAREHISTORIKK

Gå til Axiom-seriens side for LightHouse 3 programvare historikk for en komplett liste over nye funksjoner, forbedringer og feilrettinger.

RESSURSER

BRUKERHÅNDBØKER OG DOKUMENTER