Operativsystemet LightHouse 3 – 3.9 programoppdatering

Operativsystemet LightHouse 3 – 3.9 programoppdatering | Raymarine fra FLIR

Annapolis, USAs seilerhovedstad, har gitt navn til LightHouse 3 versjon 3.9, som inneholder over 25 nye funksjoner for seilere, fiskere og andre båtførere. Denne oppdateringen er nå tilgjengelig til multifunksjonsskjermene Axiom, Axiom Pro, Axiom XL, eS-serien og gS-serien.

Så hva inneholder LightHouse 3 Annapolis? Vi håper du vil si deg enig i at den har noe for enhver! Les videre for en full oversikt.

Nye Performance Sailing-funksjoner

Seilingsfunksjoner for konkurranseseilere og andre båtførere

LightHouse Annapolis har nye Performance Sailing-funksjoner for LightHouse 3, blant annet layline- og polarmoduser samt nye avanserte datavisninger.

LightHouse 3.9 programoppdatering – Innebygget polardata | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Layline-livevisning

LightHouse 3.9 Annapolis støtter visning av dynamiske laylines på navigasjonskartet. Seiling langs laylines gir full utnyttelse av båtens Velocity Made Good (VMG) mot vinden, slik at seilingen blir så effektiv som mulig. Laylines kan konfigureres for visning fra en prestasjonsprofil, med faste vinkler, eller basert på polardata.

LightHouse 3.9 programoppdatering – Innebygget polardata | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Innebygget polardata

LightHouse 3.9 Annapolis har innebygde polarmoduser for over 200 populære seilbåtmodeller. Velg ditt merke og modell og få optimale laylines for akkurat din båtmodell. Polare prestasjonsmål vises i den nylig forbedrede dashbord-appen.

LightHouse 3.9 programoppdatering – dashbord-app og seilingsinstrumenter | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Dashbord-app og seilingsinstrumenter

Dashbord-appen er oppgradert med nye seilingsspesifikke punkter som utfyller laylines på kartplotteren. Nye datapunkter og instrumentindikatorer viser deg retningen du bør ta for full utnyttelse av VMG mot vinden. Å trimme seilene for optimale prestasjoner har aldri vært enklere!

Nye fiskefunksjoner

Fiskefunksjoner for sportsfiskere verden over

LightHouse Annapolis inneholder ytterligere forbedringer av Raymarines prisbelønnede Axiom-system med bathymetriske kart i sanntid samt sonar pinch-to-zoom og områdeforskyvningskontroll.

LightHouse 3.9 programoppdatering – topografisk kart i sanntid | Raymarine – et varemerke fra FLIR

RealBathy™ topografiske kart (kun Axiom)

Med RealBathy kan du lage detaljerte bathymetriske kart i sanntid. RealBathy bruker data fra Axioms GPS og sonar og tegner detaljerte dybdekart av alle slags farvann. Og best av alt: RealBathy krever ingen kartkjøp eller abonnementer. Alt du må gjøre, er å få båten på vannet, sette i et minnekort med nok plass, og sette i gang å lage kart!

Sonar pinch-to-zoom og områdeforskyvningskontroll

Nå støtter LightHouse 3.9 Annapolis brukervennlig pinch-to-zoom-styring og områdeforskyvningskontroll på berøringsskjermen. Med pinch-to-zoom kan du forstørre sonarbildet for å se undervannsobjekter med flere detaljer og høyere oppløsning. Zoomen kan justeres fritt opptil 8X forstørrelse. Du kan også trykke og flytte sonarbildet opp eller ned for å studere en mindre del av vannsøylen i større detalj.

LightHouse 3.9 programoppdatering – Sonar pinch-to-zoom og områdeforskyvningskontroll | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Nye integrasjonsforbedringer

Integrasjoner med teknologipartnere

LightHouse 3.9 programoppdatering – Yamaha Command Link Plus-integrasjon | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Yamaha Command Link Plus-integrasjon

Nå har det blitt enda enklere å overvåke Yamaha-motorenes status, takket være den nye Command Link Plus-integrasjonen for LightHouse 3 Annapolis. Systemet er sertifisert av Yamaha og overvåker opptil fire motorer pluss tanker og batterier i en ny Yamaha-app.

Støtte for SR200 SiriusXM Marine Weather-mottaker (kun Axiom)

Den nye SR200 InfoLINK-mottakeren gir kunder i Nord-Amerika mulighet til å få inn SiriusXM Marine Weather. SR200 fungerer kun med Axiom-, Axiom Pro- og Axiom XL-modeller.

LightHouse 3.9 Annapolis er fortsatt fullt ut kompatibel med SR150-mottakeren, som kan brukes med alle Axiom-modeller samt eS- og gS-serien.

LightHouse 3.9 programoppdatering – Støtte for SR200 SiriusXM Marine Weather-mottaker | Raymarine – et varemerke fra FLIR

Andre funksjoner

Raymarine arbeider kontinuerlig med produktforbedring. Ved hjelp av de nye forbedringene av LightHouse 3 Annapolis har vi rettet småfeil vi har fått melding om. En fullstendig liste over forbedringer og feilrettinger ligger på brukerstøttesidene på Raymarine.com. Her er noen av høydepunktene i denne versjonen:

  • UAV-app: LightHouse 3.9 støtter nå DJI Mavic 2 Pro- og Mavic 2 Zoom-droner
  • Audio-app: Flersone-kontroll av volum lagt til for marine kildeenheter fra FUSION
  • Dashbord-app: Navngi, overvåk og kalibrer digitale tankmålere fra Oceanic
  • Videospiller: Spill av videoer tatt opp på marinkameraer og varmekameraer med video-over-IP-funksjon.
  • ClearCruise AR-overlegg kan nå skrus av for kameraer i for eksempel maskinrom og andre innendørsområder.
  • Språkstøtte: Estisk språkversjon nå tilgjengelig.

Bruksanvisninger og programvare

BRUKSANVISNINGER FOR LIGHTHOUSE 3