Innovative nye sonarer og termokameraer gjør båtlivet sikrere og morsommere

Innovative nye sonarer og termokameraer gjør båtlivet sikrere og morsommere

Friday, March 4, 2016


Nye sonarer og termiske kameraer gjør det mulig for båtfolk å se lenger når det er mørkt og se mer under vann

February 2015

11. februar 2015 – FLIR Systems (NASDAQ: FLIR) annonserte i dag at de slipper tre nye sonarer og to nye termokameraer, med ett mål for øyet: Å gjøre tiden du tilbringer på vannet tryggere og morsommere enn noensinne. Med FLIRs bransjeledende teknologi for termokameraer, det nye og stabiliserte M400 multisensor termokameraet og det håndholdte Ocean Scout™-termokamera, får båtfolket enestående muligheter til å oppdage andre fartøy, unngå kollisjoner og bli tryggere på vannet ved at de ser klart i stummende mørke og i dårlig vær. Raymarines nye CP570 Professional CHIRP sonar, CP470 CHIRP-sonar og CP370 digital sonar er designet fra bunnen av for å gi sportsfiskere enestående muligheter for fiskesøking, og redefinerer havsonarer med bilder av agnfisk og rovfiskene rundt dem på dypt vann uten å være plaget av bireflekser.

– Vi har utviklet de nye sonarene og termokameraene med de siste teknologiske nyvinningene fra FLIR for å hjelpe båtfolket til å få bedre oversikt både på og under vannet, forteller Grégoire Outters, visepresident og daglig leder for FLIR Maritime. – Tre nye ekkoloddmoduler gi havsportsfiskerne en klar og ryddig oversikt over store og små fisk, selv på dypt vann. I tillegg vil de nye M400- og Ocean Scout-termokameraene hjelpe båtfolket med å holde seg trygge om natten og i dårlig vær.

Termokameraer
Det siste medlemmet av FLIRs prisbelønte M-serie med termokameraer, M400 med multi-sensorer, er et allsidig, høyytelses styrbart marint kamerasystem som gir båtfolk bransjeledende ytelse som er best i klassen, så de kan se andre fartøy, mennesker i vannet og navigasjonsfarer tydelig både om dagen og natten. M400 – egenskaper og funksjoner:

 • Høyoppløselig 640 × 480 termokamera koblet sammen med et unikt objektiv med 3× kontinuerlig optisk zoom
 • Høydefinisjons Sony fargekamera med 30× optisk zoom for ekstra sikkerhet
 • Integrert, høyintensitets LED-lyskaster for sikker identifikasjon av objekter i nærheten
 • Aktiv gyrostabilisering for stødig bilde i grov sjø
 • Intuitiv joystick-kontroller og forbedret brukergrensesnitt
 • Radarsporing og valgfri videosporing (M400XR-modellen)

M400 kommer i salg i andre kvartal av 2015.

Ocean Scout er et robust, kompakt, håndholdt termokamera med nattmodus, som lar brukerne se andre fartøy, landemerker, bøyer og flytende avfall i totalt mørke, slik at tiden på vannet blir både tryggere og mer avslappende. Ocean Scout – funksjoner og egenskaper:

 • To modeller tilgjengelig – oppløsning på 240 × 180 og 320 × 240; 320-modellen har også live video-utgang, og utvidet rekkevidde
 • En ny, høyoppløselig LCD-skjerm
 • Muligheten til å oppdage mål i menneskelig størrelse på opp til 550 m avstand

Begge versjonene av Ocean Scout vil være tilgjengelige hos marine elektronikkforhandlere og detaljister i februar 2015. Veiledende pris for Ocean Scout 240 er kr.14,396 NOK, og kr. 22,396 NOK for Ocean Scout 320.

Sonarer
CP570 Professional CHIRP Sonar
De nye CP570 Professional CHIRP-sonarer er konstruert for seriøse havsportsfiskere, og kommer med den skarpeste ytelsen for havsonarer til Raymarines multifunksjonsskjermer. CP570 har Raymarines nyeste generasjon av intelligent CHIRP-signalbehandling. Den kan derfor se gjennom tette stimer med agnfisk, identifisere termiske strømmer og samtidig rette seg inn mot ønsket fiskeart med eksepsjonell klarhet. Funksjoner og egenskaper i den bransjeledende CP570-sonaren:

 • En smartere automatisk følsomhetskontroll lar fiskeren justere følsomheten for sonaren, samtidig som en intelligent støyfiltrering automatisk reduserer vannsøylestøy og øker målseparasjonen
 • Raymarines eksklusive digitale overflatefiltrering avslører fiskemål gjennom hele vannsøylen
 • To helt uavhengige sonarkanaler leverer raskere målrettet identifikasjon, og opp til 4 kW kombinert utgangseffekt

CP470 CHIRP Sonar
Med alle de nyeste fremskrittene innen signalbehandling som fins i CP570, kan alle havsportsfiskere nå få tak i CP470 CHIRP ekkolodd med høyeste ytelse. CP470 støtter to CHIRP-kanaler og opp til 2 kW total utgangseffekt. Den ideelle CHIRP-sonaren for havsportsfiskere – funksjoner og egenskaper i CP470-sonaren:

 • Intelligent innebygget filtrering for klare, støysvake bilder
 • Raymarines bredspekters CHIRP-teknologi og større følsomhet
 • Høyoppløselig visning av fiskemål og pålitelig bunnsporing

CP370 Digital Sonar
CP370 gir enestående klarhet, skarpere fiskemål og automatisk drift ved hjelp av Raymarines neste generasjons ClearPulse™ digital sonarbehandling – nå kan sportsfiskeren tilbringe mer tid på fiske og mindre tid å justere sonaren. CP370-sonaren – funksjoner og egenskaper:

 • Effekt på opptil 1000 watt
 • 200 kHz driftsfrekvens for innaskjærs bruk, og 50 kHz for fiske til havs
 • Enkel betjening takket være innebygget, automatisert signalbehandling

Veiledende pris for CP370 Digital Sonar er kr. 7196 NOK. Den vil være tilgjengelig hos marine elektronikkforhandlere og detaljister i mars 2015. Veiledende pris for CP470 er kr. 13,596 NOK og kr. 15,996 NOK for CP570; begge vil være tilgjengelige hos marine elektronikkforhandlere og detaljister i april 2015.

Nysgjerrig på disse nye produktene? Besøk www.FLIR.com, eller kom innom stand 1669A på Miami International Boat Show.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er et verdensledende selskap innen design, produksjon og markedsføring av sensorsystemer som forbedrer persepsjon og tilstedeværelse. FLIRs avanserte systemer og komponenter blir brukt til et stort utvalg termisk avbildning, situasjonsbevissthet og sikkerhetsbruk, inkludert luft- og bakkebasert overvåkning, tilstandsovervåkning, navigering, fritid, forskning og utvikling, prosesskontroll for produksjon, søk og redningsaksjoner, narkotikaforbud, transportsikkerhet, grense- og maritime patruljer, miljøovervåkning og påvisning av trusler fra kjemiske, biologiske, radiologiske, kjernefysiske og eksplosive våpen (CBRNE). For mer informasjon, besøk FLIRs nettsted på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen marinelektronikk og utvikler og produserer det mest omfattende utvalget av elektronisk utstyr til fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og stor brukervennlighet, og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en avdeling av FLIR Systems, verdenslederen innen termisk avbildning, og har hovedkvarter i Fareham i Storbritannia. Vil du ha mer informasjon om Raymarine, se www.raymarine.no

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.no/media

11 Feb 2015

COMMENT