FLIR gjør Raymarine LightHouse II OS bedre, med nye og kraftige funksjoner

FLIR gjør Raymarine LightHouse II OS bedre, med nye og kraftige funksjoner

Friday, March 4, 2016


Termisk motorovervåking, anti-kollisjonsfunksjon og online programvareoppdateringer er nå tilgjengelige for Raymarines multifunksjonsskjermer i versjon 15

September 2015

FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) har nettopp annonsert utgivelsen av den siste oppgraderingen til det anerkjente LightHouse II-operativsystemet for Raymarines multifunksjonsskjermer (MFD-er). LightHouse II versjon 15 understreker FLIRs satsing på å gjøre båtlivet bedre gjennom nyskapninger, og gir mulighet til å overvåke motorrom med de nye FLIR AX8 termiske kamera. Videre gir det bedre anti-kollisjonskapasitet med en helt ny grafiske fremstilling av AIS-mål, og det støtter nå direkte programvareoppdateringer over trådløst internet slik at Raymarines brukere holdes oppdaterte med den nyeste teknologien.

Vi synes det er spennende å kunne legge til disse nye og kraftige funksjonene i LightHouse II-operativsystemet vårt, sier Grégoire Outters, visepresident og daglig leder for FLIRs maritime segment. – Versjon 15 gir kundene en bedre situasjonsforståelse, lar dem utnytte mulighetene i termografi og gjør det utrolig enkelt å laste ned og installere fremtidige oppdateringer og forbedringer.

FLIR AX8 – termisk overvåking av motorrommet

Båtfolket får nå et helt nytt innsyn i de mekaniske systemene i båten med det termiske overvåkningssystemet FLIR AX8. AX8 kombinerer termisk kamera og fargekamera i en liten og rimelig pakke, slik at det blir mulig å integrere det med Raymarines MFD-er for å holde et våkent øye med kritisk utstyr så som motorer, eksosmanifolder og aksellagre. AX8 gjør at du kan oppdage problemene før de fører til svikt og potensielt kostbare reparasjoner. For ekstra sikkerhet har AX8 programmerbare alarmer dersom den oppdager temperaturvariasjoner som kan indikere potensielle branner, vannlekkasjer eller skade på slanger. AX8 inneholder også FLIRs eksklusive MSX®-teknologi, som legger til konturer, tekst og andre detaljer med synlig symbolikk til det termiske bildet, slik at det blir enkelt å tolke hva det er du ser.

Nye verktøy for å unngå kollisjon

Med økt antall båter med AIS kan det være en utfordring å holde styr på disse i områder med mye trafikk, selv for den mest erfarne navigatør. Med LightHouses anti-kollisjonsfunksjoner kan både erfarne og nye brukere få oversikten over potensielt farlige situasjoner takket være ny grafikk som er enkel å tolke på skjermen, og som kalles målavskjæringssoner. Disse sonene kan også hjelpe kommersielle fartøyer og utrykningsfartøyer med å spore og møte utpekte AIS-mål. I tillegg har den nyeste LightHouse II-versjonen bedre ikoner for AIS-mål, og forbedringer i brukergrensesnittet.

Online programvareoppdateringer

Båtfolket kan nå oppgradere Raymarine LightHouse II MFD-er og tilkoblet tilleggsutstyr ved å laste ned de siste oppgraderingene, direkte fra Raymarine over trådløst internett. LightHouse II kan også levere programvareoppdateringer til Raymarines autopiloter, sonarer, instrumenter og radarer, noe som gjør det enklere enn noensinne å holde seg oppdatert med den nyeste teknologien fra FLIR og Raymarine.

LightHouse II Release 15 er tilgjengelig for gratis nedlasting på raymarine.com. Besøk www.flir.com/marine for å lese mer om Raymarine LightHouse II.

Veiledende pris er NOK kr.9996.00, og det termiske overvåkningssystemet AX8 for båter vil komme i handelen i september 2015.


Om FLIR Systems:

FLIR Systems, Inc. er et verdensledende selskap innen design, produksjon og markedsføring av sensorsystemer som forbedrer persepsjon og tilstedeværelse. FLIRs avanserte systemer og komponenter blir brukt til et stort utvalg termisk avbildning, situasjonsbevissthet og sikkerhetsbruk, inkludert luft- og bakkebasert overvåkning, tilstandsovervåkning, navigering, fritid, forskning og utvikling, prosesskontroll for produksjon, søk og redningsaksjoner, narkotikaforbud, transportsikkerhet, grense- og maritime patruljer, miljøovervåkning og påvisning av trusler fra kjemiske, biologiske, radiologiske, kjernefysiske og eksplosive våpen (CBRNE). For mer informasjon, besøk FLIRs nettsted på www.flir.eu

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen marinelektronikk og utvikler og produserer det mest omfattende utvalget av elektronisk utstyr til fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og stor brukervennlighet, og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en avdeling av FLIR Systems, verdenslederen innen termisk avbildning, og har hovedkvarter i Fareham i Storbritannia. Vil du ha mer informasjon om Raymarine, se www.raymarine.no

For further information contact Haley Ellison – FLIR Systems Tel: +1 503/919-0696 or Email: haley.ellison@flir.com. For high resolution images please go to www.raymarine.no/media

COMMENT