4 avgjørende utstyrssjekker for båten din før sesongen

4 viktige utstyrssjekker for båten din før sesongen

Friday, April 29, 2016


Raymarine Pro Ambassador, Alan Watson, gir deg sin sjekkliste før båtsesongen for å holde deg trygg på vannet

April 2016  

Starten på en ny sesong er en perfekt tiden til å oppdatere deg om navigasjonsutstyret ombord og kontrollere at du har alt det utstyret som vil holde deg trygg i månedene fremover.

Alan Watson, en anerkjent navigasjonsekspert med kunder som varierer fra helgecruisere til profesjonelle seilere, gir deg sine beste tips for å sørge for at elektronikken ombord er klar til en ny hel sesong på vannet.


✔ 1. Din multifunksjonsskjerm

Multifunksjonsskjermer har revolusjoner navigasjon for båtfolk, og disse intelligente og intuitive skjermene har åpnet for nye muligheter i båtverdenen. De gir seilere et stort spekter av lett tilgjengelig informasjon, noe som sparer tid og krefter ombord og er i ferd med å bli et uvurderlig tillegg til alle båter. Selv de mest dedikerte papir- og kartbrukerne ser nå merverdien de kan skape for fartøyet. Brukervennligheten til MFD-er betyr at de kan bidra til å spare tid og krefter og forbedre sikkerheten ombord. Når du bruker din MFD optimalt, vil det gi deg endra bedre opplevelser på vannet.

Utstyrssjekker før sesongen | Raymarine av FLIRKontroll av MFD-innstillingene dine  

"Helgene før den første turen på vannet er ideelle til til å leke med MFD-en din og sørge for at de viktigste innstillingene er på plass".  

Det første jeg sjekker er at kartkassetten er oppdatert, og deretter starter jeg opp systemet og sjekker at jeg får et godt GPS-signal. Da er det første kritiske elementet "hvor er jeg?" unnagjort. Det andre er dybde, så sjekk at du får en troverdig dybdelesing på ekkoloddet. Så sjekker du om alarmer for grunt vann er stilt inn slik du vil ha dem. Etter å vite hvor jeg er og at jeg er i trygge vann, er min neste prioritet å se og bli sett, så sjekk at du ser AIS-mål på kartplotteren. Hvis du har en klasse B sender-AIS, skal du også sjekke at den fungerer.

Hvis du ikke har oppgradert siden 2015, er sjansen stor for at du er utdatert og går glipp av de nyeste funksjonene, mulighetene og feilrettingene. Husk å sjekke området for programvareoppdateringer til produkter på Raymarine.com for å se all den nyeste programvaren.


Kontrollere autopilot-kurs | Raymarine av FLIRKurssjekk på autopilot  

✔ 2. Autopiloten din

Hvis du har en autopilot montert, vil kartplotteren bruke kompasset i denne for å gi kursen. Slå på kursvektoren (tidligere rød, men nå lilla) på kartplotteren, og kontroller at den peker riktig vei. Hvis den er feil, er det sannsynlig at noen har etterlatt verktøykassen sin rett ved siden av sensoren. Kursen må ideelt fastlegges fra kaisiden, og eldre autopiloter har nytte av regelmessig kalibrering å gjøre om avvikskurven; de nyeste gjør dette automatisk i bakgrunnen.


✔ 3. Radaren din

Det neste du må sjekke er radaren. Dette gjøres best fra kaisiden. Sjekk at målene vises på skjermen, og pek deretter, med radar i head-up (bare for denne testen bruker jeg normalt Kurs opp), mot et lite mål og sørg for at det vises på kurslinjen. Når dette er gjort, går du til kartbildet og slår på radar-overlegg. Pass på at land-ekko nøyaktig legges over landet på kartet; hvis de ikke gjør det, betyr det at kursinformasjon fra autopiloten mangler og må kalibreres.

Kontrollere radaren din | Raymarine av FLIRRadaroverlegg på kartet  

Kontrollere VHF | Raymarine av FLIRSjekke VHF-radiooverføring  

✔ 4. Din VHF

Og til slutt, ikke glem VHF-en. En vanlig feil er vann i antennekabelen som ikke påvirker mottaket, men reduserer overføringsrekkevidden til omtrent null. En testsamtale med en fjern stasjon (ikke marinaen 100 meter unna) vil vise om systemet fungerer.


Alan har jobbet hos Raymarine i mange år og liker å holde deres navigasjonssystem- og radarkurs – for mer informasjon gå til www.raymarine.co.uk/training

Finn ut mer om utstyret som er beskrevet i dette innlegget: multifunksjonsskjermer | autopiloter | radar | VHF

Alan Watson, Raymarine Pro Ambassador | Raymarine av FLIR  

COMMENT