Ny Ray52 VHF bringer bekvemmelighet og sjelefred på vannet

Ny Ray52 VHF gir deg bekvemmelighet og sjelefred på vannet

Friday, April 29, 2016


Raymarine nyeste kompakte VHF-radio har innebygd GPS for enkel installasjon og tilgang til viktige DSC-funksjoner

April 2016  

Den NYE Ray52-VHF med innebygd GPS | Raymarine av FLIR

Det nyeste tillegget til Raymarines serie med fastmonterte radioer er den kompakte Ray52 VHF med innebygd GPS-mottaker. Ray52s ultra-kompakte størrelse gjør den perfekt for overfylte styrhus fordi den passer nesten overalt. Med sine store kontroller og store bakbelyste LCD-skjerm er den enkel å bruke, både dag og natt.

Hvorfor VHF med innebygd GPS? Det handler om sikkerhet og bekvemmelighet.

Som med alle fastmontere maritime VHF-radioer som selges i dag har Ray52 klasse D Digital Selective Calling (DSC). DSC kan brukes til å kalle opp et annet DSC-utstyrt fartøy stille eller for å enkelt overføre ditt fartøys posisjon til en annen båt. I en nødssituasjon kan DSC-utstyrte radioer også umiddelbart sende en nødmelding med fartøyets navn og plassering til andre fartøy og myndigheter i området. Denne viktige sikkerhetsfunksjonen fungerer bare hvis din VHF-radio enten er tilkoblet en GPS eller har en GPS-mottaker innebygget.

Ray52s innebygde GPS-mottaker med 72 kanaler gjør den DSC-klar med en gang den tas ut av boksen. Det er ikke nødvendig å koble den til annen elektronikk ombord. Det eneste nødvendige konfigurasjonstrinnet er å velge båtens MMSI-nummer i radioen for å fullføre DSC-aktivering. Når det er ferdig, er du klar til å delta i DSC-systemet, som både gir deg komfort og sikkerhet.

Den nye Ray52 kommer til Raymarine-forhandlere over hele verden fra og med denne måneden.

COMMENT