Skannere og antenner til marin radar

Skannere til marin radar | Raymarine fra FLIR

Dag- og nattsystemer fra Raymarine gir oversikt over omkringliggende trafikk, farer, regn, sjøfugler og mye annet. Raymarine har den perfekte radarløsningen til ethvert fartøy – fra radarer med kompakt og lett digital radom til Super HD-fargeradarer med åpen antenne.

MARINE RADARPRODUKTER

Les mer om Magnum | Raymarine by FLIR

Magnum høyytelselsesradar med åpen antenne har lang rekkevidde og uovertruffen målradaravbildning til Raymarines multifunksjons navigasjonsskjermer. Med mange av de samme radarteknologiene som det den amerikanske kystvakten bruker, tilbyr Magnum forbedret målsporing og pålitelig ytelse, alt pakket inn i en slank, åpen sokkel som er bygget for å tåle elementene.

Les mer om Quantum 2 | Raymarine fra FLIR

Quantum setter en ny standard for kompakte faststoffs marine radarer da den gir en overlegen radaravbildning på både lange og ekstremt korte avstander. Integrert Wi-Fi gir enkel montering i tillegg til at Quantums energieffektive og lette design gir sikkert stråleutslipp og redusert strømforbruk.

Les mer om Quantum | Raymarine fra FLIR

Quantum setter en ny standard for kompakte faststoffs marine radarer da den gir en overlegen radaravbildning på både lange og ekstremt korte avstander. Integrert Wi-Fi gir enkel montering i tillegg til at Quantums energieffektive og lette design gir sikkert stråleutslipp og redusert strømforbruk.

Les mer om radomer | Raymarine fra FLIR

Antenner med radom er den perfekte blandingen av kompakt størrelse, lett vekt og høy ytelse. Velg en antenne med radom når plassbruk er viktig eller begrenset av rigging. Skannere med radom bruker også mindre strøm enn skannere med åpen antenne, noe som er viktig for seiling over lange avstander.

Raymarines utviklingssett for radarprogramvare (SDK) gir utviklere og OEM-er muligheten til å integrere med ledende Raymarine-radarplattformer, inkludert Quantum- og Quantum 2 Doppler-radarer.

TEKNOLOGI OG PROGRAMVARE TIL MARINE RADARER

Raymarine har tre radarantennetyper:


CHIRP-pulskompresjon

(Quantum- og Quantum 2-radar)

HD-fargeteknologi

(HD-fargeradomer)

Radarteknologi med superhøy oppløsning

(Skannere med åpen antenne)

Radom eller åpen antenne – hva er forskjellen?

Tabellen som sammenligner radom og åpen antenne kan hjelpe deg å velge

MARINE RADARER – EGENSKAPER

Raymarine radar gir uovertruffen ytelse og brukervennlighet

Raymarines HD-fargeteknologien gir radarbrukere kraften i digital signalbehandling med en virkelig adaptiv sender og mottaker som automatisk tilpasser seg endrede miljø- og sjøforhold.

Raymarine radar – værfordel | Raymarine fra FLIR

Værfordel

Raymarines HD-fargeskanner gir overlegen ytelse i all slags vær slik at du fortsatt kan se mål gjennom regn og tordenvær. Bruk radaren til også å spore været.

Under dette unormalt kraftige regnværet (se bilde til venstre) ble regnmodus brukt til å skjære ned på støyen for å gjøre målene tydeligere (se bilde til høyre).

Skjær ned på støyen

Oppdag mål i umiddelbar nærhet av fartøyet eller på svært lange avstander for å se fjerne fartøy, landfunksjoner og til og med værfronter. Se målene godt gjennom selv det kraftigste regnværet.

Bruk radaren til å se hva slags vær som kommer, og bruk deretter radarens overlappingsfunksjon til å legge værsystemet på kartet.

Raymarine radar – skjær ned på støyen | Raymarine fra FLIR

Spor mål

Ikke alt sender AIS!

Med MARPA* (mini-automatic radar plotting aid) kan du identifisere fartøyer, hastighet, kurs, nærmeste passeringspunkt (CPA) og tid til nærmeste passeringspunkt (TCPA), fare- og nærhetsalarmer og visning av AIS-informasjon for å avklare målet ytterligere.

*For den beste radaroverlappingen og MARPA-ytelsen kan du koble til en Smart Heading Sensor eller en Evolution Autopilot kursdatamaskin.

Raymarine radar – Track Targets 1 | Raymarine fra FLIR

Mål (1) er hentet (rød sirkel) ved hjelp av MARPA og spores av radaren. Målets fart og kurs vises, og målets styrekurs vises om en tynn, rød linje på 65º (2).

Raymarine radar – Track Targets 2 | Raymarine fra FLIR

Det sporede målet har nå beveget seg inn i den innstilte vernesonen rundt fartøyet og har utløst farealarmen, som kan sees på skjermen, og utløser en høy alarm.

Raymarine Radar – Track Targets 3 | Raymarine fra FLIR

Alarmen er bekreftet og målets (1) (nå merket med en rød trekant for å markere mulig fare) nærmeste passeringspunkt til ditt fartøy vises på skjermen som 0,376 nm (3) og tid til nærmeste passeringspunkt er 4 minutter og 20 sekunder (2).

Radar med dom eller åpen antenne?

Når vi bygger et radarsystem for Raymarine, kan du velge mellom skanner med åpen antenne og lukket radom. Begge deler er fullstendig kompatible med alle multifunksjonsskjermer og gir en uovertruffen ytelse.

  RAYMARINE RADARSKANNERE
Radartype CHIRP-pulskompresjon Digital og HD-fargeradomer HD-farge- og Super HD-farge-
radar med åpen antenne
Modeller Quantum | NYHET: Quantum 2 4 kW radomer
45 eller 61 cm (18 eller 24 tommer)
4 og 12 kW skannere med åpen antenne
1,2 eller 1,8 m (4 eller 6 fot) modeller
Kompatibel med NYHET: Axiom | NYHET Axiom Pro | a-serien | eS-serien | gS-serien Glass Bridge | c-serien (Pensjonert) | e-serien (Pensjonert)
Perfekt til Seilbåter | rib-er | mindre motorbåter Motorbåter over 15,4 m (50 fot)
Utseende Lett og kompakt Smale, horisontale strålebredder for bedre målseparasjon
Strøm Minimalt strømforbruk Økt strømuttak for bedre ytelse over lang tid
Tilleggsinformasjon Færre monteringsbegrensninger Lengre rekkeviddeskalaer
Stille drift
Ytelse
  • Lavere mottakerstøy (lavere enn 5 dB) for mer effektiv målekkomottak, sammenlignet med konkurrerende modeller
  • Auto GST™ helautomatisk styrkeendring, sjøstøy og innstillingskontroll for håndfri drift og best mulig ytelse
  • Avansert mikroprosessorstyrt sender og mottaker har åtte pulsbredde- og PRF-innstillinger, noe som gir bedre målretur i alle rekkeviddeskalaer

MARIN RADAR MED FARGEOPPLØSNINGER

Digital radar, HD-fargeradar, Super HD-fargeradar – hva er forskjellen?

Marin radar fargeoppløsninger – digital radar | Raymarine fra FLIR

Digital radar

Gir mulighet til 4 kW for bedre ytelse og bruker digital behandling for økt måldefinisjon. Digital reduserer kabelstørrelsen (sammenlignet med analog) og gir et enklere grensesnitt til større systemer.

Tilgjengelige modeller: digital radom

HD-fargeradar

Raymarines HD-fargeradar benytter kraftige signalbehandlingsteknologier som bidrar til å skille mellom måltyper, oppdager svake og fjerne kontakter automatisk og eliminerer rot og støy nesten fullstendig. Den kombinerte senderen og mottakeren er svært adaptiv og tilpasser seg automatisk til endrede miljø- og sjøforhold. HD-fargeradar leverer et langt tydeligere radarbilde, med skarpe, veldefinerte kontaktekkoer og en naturtro målpresentasjon.

Tilgjengelige modeller: HD-farge med radom og HD-farge med åpen antenne

Marin radar fargeoppløsning – HD-fargeradar | Raymarine fra FLIR

Super HD-fargeradar

Super HD-fargeradar er et gigantisk steg innen marine radarer for fritidssegmentet. Ved hjelp av en svært avansert digital signalbehandling har Super HD-fargeradaren et mye større dynamisk område enn konvensjonelle radarer. Den digitale mottakeren kan registrere og behandle store mengder ekkoinformasjon som normalt går tapt gjennom konvensjonelle analoge radaranleggsystemer. Super HD-fargeteknologien isolerer og identifiserer intelligente radarmål samtidig som det eliminerer uønsket rot. Den ekstra smale strålebredden markerer mål med fantastisk tydelighet. Resultatet er en dramatisk tydeligere radarvisning.

Tilgjengelige modeller: Super HD-farge med åpen antenne

Marin radar fargeoppløsninger – Super HD-fargeradar | Raymarine fra FLIR
Marin radar fargeoppløsninger – digital mot HD-farge | Raymarine fra FLIR

Digital mot HD-farge

HD-farge er tydelig definert i forhold til det vanlige digitale bildet.

Marin radar fareoppløsninger – HD-farge mot Super HD-farge | Raymarine fra FLIR

HD-farge mot Super HD-farge

Super HD-farge viser enda flere detaljer enn HD-farge. Super HD-fargebildet viser at det faktisk er to mål i det innringede området, mens de samme målene fremstår som ett på HD-bildet.