Porsche og Frauscher 850 Fantom vil ha Raymarine-systemet som sin navigasjonsløsning.

Porsche og Frauscher 850 Fantom vil ha Raymarine-systemet som sin navigasjonsløsning.

Frauscher og Porsche har kunngjort lanseringen av den lekre Frauscher x Porsche 850 Fantom Air daycruiser, med Raymarine Axiom+, sømløst integrert i den luksuriøse sportsbåtens wrap-around styreposisjonstasjon.

torsdag - 09 november 2023

Frauscher og Porsche har kunngjort lanseringen av den lekre Frauscher x Porsche 850 Fantom Air daycruiser, med Raymarine Axiom+, sømløst integrert i den luksuriøse sportsbåtens wrap-around styreposisjonstasjon.

Ifølge Florian Helmberger, salgs- og markedsdirektør i Frauscher Bootswerft, det østerriske verftet som samarbeider med Porsche om dette prosjektet: «Denne båten er et luksusprodukt for et kresent marked, og Raymarine's prisbelønte berøringsskjem danner et elegant og svært funksjonelt navigasjonssystem. Vi har også samarbeidet med teamene hos Raymarine og deres østerriske distributør, Yachtelektronik Werner Ober, for å tilpasse teknologien til dette spesifikke bruksområdet. For eksempel har Axiom+ en egen side for motor- og batterisystemdata, noe som gjenspeiler hvor viktig det er med de mest nøyaktige og kraftfulle verktøyene på en helelektrisk båt.»

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air daycruiser med Raymarine Axiom+.

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air har satt en ny standard innen elektrisk fremdriftsteknologi, takket være bruken av den samme toppmoderne plattformen 800 Volt Premium Platform Electric (PPE) som den helelektriske Porsche Macan er basert på.

Denne teknologien, som allerede har vakt stor interesse i elbilindustrien, bruker en ny generasjon power-elektronikk for å koble en elektrisk motor til et høy-spennings litium-ion-batteri med en total kapasitet på rundt 100kWh.

Avgjørende for nytten av denne fremdriftsenheten til sjøs, der det er færre og sjeldnere lademuligheter enn på veiene, er at den kan lades enten på likestrøm-hurtigdalestasjoner eller via vekselstrøm. Frauscher Bootswerft og Porsche retter det høytytende fartøyet mot markedet for superyachter og luksuriøse daycruisere.

Mark Goodwin, Raymarines Digital Switching Manager, ledet integrasjonen fra elektronikksiden: «Vi omprogrammerte skjermen for å presist oppfylle behovene til Porsche og Frauscher. Ved båtens styreposisjonen er det viktig å kjenne til all informasjon om drivenhet, rekkevidde, batteriets ladenivå og systemets generelle tilstand. Elektriske båter kan ikke bare kjøre inn til veikanten og vente på hjelp, så brukerne vil være helt avhengige av sikker informasjonen fra systemet. Våre standard marine parametergruppenumre (PGN) støtter egentlig ikke dataområdene som er nødvendige for en elektrisk båt som kjører på 800 Volt, så vi brukte nye PGN-er for å oppnå denne integrasjonen. Med tanke på merkevarens sterke posisjon i bilbransjen er det forståelig at Porsche ledet diskusjonene om utseendet på Brukergrensesnitt, som passer sømløst inn i funksjonaliteten og designspråket til resten av båten."

Gregoire Outters Raymarine visepresident og daglig leder understreket hvor viktig langsiktige partnerskap er for selskapet: "Raymarine er stolt over å være en OEM for denne spennende satsingen med Frauscher og Porsche Grunnen til at vi rutinemessig inngår slike avtaler med så kresne merkevarer, er ikke bare på grunn av den klasseledende designen og funksjonaliteten til produktene våre. Like viktig er det at utstyret vårt tilbyr enkel installasjon, noe båtbyggerne setter pris på, og at det støttes globalt og har et svært godt rykte for utmerket ettersalgssupport, noe som også gjør kundene fornøyde."

Frauscher x Porsche 850 Fantom Air-prosjektet er i rute for lansering av de første 25 båtene i 2024.

Hvis du vil vite mer om Raymarines produkter, kan du besøke stand nummer 01.111 under METSTRADE -messen som går av stabelen i Amsterdam fra15.-17. november 2023.