Raymarine setter en ny standard for kommersielle fartøy

Raymarine setter en ny standard for kommersielle fartøy

Branjeleder innen marin elektronikk lanserer IMO-sertifisert solid-state-radarsystem til magnetron-pris

mandag - 27 november 2023

Raymarine kommer med en kostnadseffektivt og installasjonsvennlig IMO solid-state-radarsystem med X-bånd – Pathfinder Radar. Pathfinder er basert på merkets velprøvde og prisbelønte solid-state-radarteknologi og er designet for CAT 2 og CAT 3 SOLAS-fartøy.

Pathfinder IMO Radar

Radarsystemet er tilgjengelig i konfigurasjonene CAT2 og CAT3 og er ideelt for fartøyer på opptil 10.000 tonn, inkludert superyachter, megayachter og OSV/arbeidsbåter. Ved hjelp av banebrytende solid-state-teknologi leverer systemet eksepsjonell oppløsning og deteksjonsevne selv under de mest utfordrende maritime forhold. Denne radaren er i samsvar med International Maritime Organization (IMO)-standardene IEC 62288 og IEC 62388 og utmerker seg med redusert vedlikehold, lang levetid og enkel betjening. Pathfinder X-bånd-radar kommer til å omdefinere maritim situasjonsoversikt og gjøre seilaser i utfordrende omgivelser tryggere og mer forutsigbare.

Grégoire Outters, daglig leder i Raymarine, sier: «Raymarine har en dokumentert merittliste med å designe intuitiv, effektiv og bransjeledende elektronikk for fritidsbåter. Det elegante ROBUST Pathfinder-systemet er den perfekte løsningen for kommersielle fartøyer, og vi gleder oss til å lansere det i denne viktige sektoren.»

Pathfinder IMO Radar

Den leverer eksepsjonell klarhet og et intuitivt brukergrensesnitt, Pathfinder drives av en lavprofil åpen antenne. Overlegen målseparasjon og oppløsning på lang avstand ved hjelp av CHIRP-pulskompresjon og Beam Sharpening-teknologi. Solid-state-senderen har en ytelse som overgår en 12 kW magnetron radar, og systemet oppfyller og overgår alle IMO-ytelseskrav for måldeteksjon.

Pathfinder-systemet veier halvparten av tilsvarende kommersielle radarsystemer, er enkelt å installere. I tillegg kan den monteres på flere alternative måter.

Pathfinder 16 IMO Radar

Pathfinder-systemet har mange inngangs- og utgangsporter, noe som gjør det mulig å tilpasse systemet og legge til funksjonalitet i fremtiden. Skjermene, som er tilgjengelige i eller 19 tommer for CAT 3 fartøy eller 22 eller 24 tommer for CAT 2, er de mest lyssterke på markedet. Skjermene er beskyttet med Raymarine's HydroTough™ nano-coating-teknologi, som avviser vann- og oljeforurensning samtidig som den gir HD-oppløsning og utmerket synlighet i sollys. Med en helt ny tilnærming til brukeropplevelsen har Raymarine designet et nytt grensesnitt som gir tilgang til viktige spesifikasjoner, uten å påvikre hovedradar-skjermen.

Hvis du vil ha mer informasjon om Raymarine og det komplette sortimentet av marine produkter, kan du besøke http://www.raymarine.com/commercial/.