Raymarine Ray91 modulært VHF-radiosystem med to stasjoner og AIS

NYHET – Ray91 modulært VHF-radiosystem med to stasjoner | Raymarine – et merke fra FLIR

Ray91 modulære VHF-radio tar to-stasjonskommunikasjon og trafikkstyring til et helt nytt nivå når det gjelder kraft, ytelse og fleksibilitet. Ray91 har en sort boks-design med en skjult transceiver, et ergonomisk RayMic-håndsett og en ekstern høyttaler som gir full kontroll over radioen og krystallklar lyd.

Tilbys nå med valgfritt trådløst håndsett. Les mer

FUNKSJONER FOR RAY91

Viktige egenskaper

  • VHF-radio med svartboks og to kanaler
  • Innebygget automatisk identifikasjonssystem (AIS) med sender klasse B
  • NYHET – Trådløst håndsett og aktive høyttalere
  • Kablet håndsett og passiv høyttaler følger med
  • Kan utvides til to RayMic-håndsett
  • Innebygd megafon og generator for tåkesignal
  • Valgfri ekstern GPS-transceiver og digitalt selektivt anrop klasse C
  • Forenklet nettverk type NMEA2000 og NMEA0183

Ray91 er også utstyrt med en integrert AIS-transceiver (Automatic Identification System). Bruk Ray91 for å motta navigasjons- og sikkerhetssendinger fra nærliggende AIS-utstyrte skip og del dem videre over NMEA2000 eller NMEA0183 med kompatible multifunksjonsskjermer. Fartøy som er utstyrt med AIS kan enkelt identifiseres sammen med fartøyets navn, kurs, hastighet, CPA og annen reiseinformasjon.

FUNKSJONER FOR RAY91

Kraftig kommunikasjon

Ray91 er utstyrt med en kraftig transceiver på 25 watt og kommersielt klassifisert elektronikk for lang levetid og overlegen ytelse. Kanalskanning, dobbel lyttevakt, trippel lyttevakt og værvarsling er standard. Digital, selektiv anropsradio klasse D og integrert GPS gjør det enkelt å sette opp de avanserte sikkerhets- og anropsfunksjonene. Bare skriv inn fartøyets MMSI-nummer under oppsettet og du er klar. For GPS-drift er den valgfrie GA150-passive GPS-antennen nødvendig.

Posisjonssporing

Bruk posisjonssporingsfunksjonen til Ray91 for å følge opptil 5 nærliggende DSC-utstyrte fartøy. Posisjonene deres deles automatisk med en multifunksjonsskjerm fra Raymarine. Hold øye med andre båter i selskapet, følg interessante fartøyer, eller styr din lokale flåte. I Europa støtter Ray91 ATIS-systemet på kjørbare innenlandske vannruter.

Megafon

Den innebygde megafonen i Ray91 gjør at du kan lytte på dekk og over havnen. Koble til et valgfritt lydhorn og gjør din tilstedeværelse kjent med 30 watts lydutgang og toveiskommunikasjon. Når du er omgitt av tåke, kan megafonen brukes til å automatisk hente de nødvendige tåkesignalene for motor- og seilbåter som er i drift eller ligger for anker.

Vanntett og robust

Transceiveren på Ray91 er støpt i solid aluminium for støt- og vibrasjonsmotstand og maksimal varmespredning. RayMic-håndsettene har lyssterk bakgrunnsbelysning for enkel visning under alle forhold, og store knapper gir et sikkert grep med enkel tilgang til vanlige funksjoner.

Ray91-systemet inkluderer et kablet håndsett og et passivt høyttalersett. Utvid systemet med en ekstra kablet stasjon for å holde kontakten fra tårnet, flybroen, roret, salong eller til og med i lugaren!

Uansett hvor liten eller stor båten er, har Ray91 fra Raymarine all den kraften og mulighetene du trenger for viktig kommunikasjon, sikkerhet og situasjonsbetinget oversikt på vannet.