Raymarine kunngjør integrasjon med Cyclops Marine ved lanseringen av LightHouse Hvar 3.16

Raymarine kunngjør integrasjon med Cyclops Marine ved lanseringen av LightHouse Hvar 3.16

Ny Cyclops Marine-teknologi vil introdusere trådløs load-sensing funksjon for brukere av det oppdaterte operativsystemet LightHouse

tirsdag - 16 november 2021

Fareham, UK – november 2021 Raymarine har gleden av å kunngjøre den kommende LightHouse Hvar 3.16-programoppdateringen. LightHouse 3.16 er oppkalt etter den kroatiske øya HVAR i det østlige Adriaterhavet. Den har flere nye funksjoner og inkluderer smart, trådløs, load-sensing teknologi fra Cyclops Marine. LightHouse-programvaren lanserer nye funksjoner for alle båtfolk ved hjelp av Axiom®-skjermer.

Cyclops Marine ble grunnlagt i 2018 for å forenkle de sofistikerte load-sensing enhetene som tidligere kun var tilgjengelige for regattateam og superyacht-mannskap. Integreringen av denne teknologien med LightHouse Hvar 3.16 kommer til å gi en betydelig forbedring og økt oversikt for både regattaseilere og fritidsbåtfolk.

Axiom 9+ kartplotter

Cyclops Marines sensorer er trådløse og måler belastningen på seilbåt riggen. Smarttune er designet for å erstatte den eksisterende strekkfisken på enten forstag eller vant, mens smartlink enkelt kan legges til alle seil, fall, akterstag, kontrolliner, vanger, mellomliner eller runnere. Disse sensorene kobles trådløst til Cyclops Marine Gateway under dekk, som samhandler med Raymarine Axiom-skjermer for å vise belastningene på riggen.  LightHouse Hvar 3.16 lar brukerne se live, statiske og dynamiske belastningsdata som overleveres av Cyclops Marine-sensorer. Totalt 50 sensor kan plasseres på båten.

For regattaseilere gjør sanntidsvisning av forstag- eller akterstagstrammingen det mulig å optimalisere seilspenningen på kritiske punkter. Utstyrt med denne kunnskapen kan en skipper øke spenningen for mer kraft eller redusere for mindre kraft, og slik utnytte vindforhold og styring for å få den optimale ytelsen.

Smart belastningsfølsom teknologi gir også fordeler til mer fritidsfokuserte katamaranseilere. Det er naturlig at to skrog svekker det å seile i sterke vinder, noe som gjør det vanskeligere å bedømme belastning på seilene. En bimini, som er vanlig i varmere klima, forverrer dette problemet på grunn av begrenset oversikt over seilene. Øyeblikkelige spenningsdata på Axiom-skjermer fjerner enhver usikkerhet.

Ian Howarth, direktør for Cyclops Marine, skriver: «Vi gleder oss over at seilere med Raymarine AxiomTM-skjermer får fordelene ved å se belastningen på riggen i sanntid. Regattaseilere forteller oss gang på gang at det er et uvurderlig hjelpemiddel for å oppnå optimal riggtrim og båthastighet. For fritidsseilere kan muligheten til å se belastningen gjennom et lett forståelig tall forsikre dem om at de seiler innenfor den trygge sonen, eller å få dem til å tenke at det er på tide å vurdere å sette et rev i et seil.»

Axiom-brukere får en rekke ytterligere funksjonsforbedringer med den nye programvaren LightHouse 3:16 Hvar Ankermodus kan nå justere kjøldybde og vannlinje for bedre data, og brukere av Mercury Marine-motor kan dra nytte av en pop up-skjerm som gir systeminformasjon om motorene.

«De ekstra funksjonene i LightHouse 3.16 og Cyclops Marine-teknologi er et godt eksempel på kontinuerlig forbedring av LightHouse-programvaren og Axiom-skjermene. Cyclops belastningssensorer gir brukerne god tilgang til de mest uunnværlige dataene for nøyaktig seilhåndtering i rett tid,» sier Grégoire Outters, daglig leder for Raymarine. «Det styrker vår filosofi, som går ut på å gi seilere full kontroll på vannet, der det å ha et fullstendig bilde av navigasjonsinformasjon i sanntid i stor grad øker sikkerheten, situasjonsoversikten og ytelsen.»

Du finner mer informasjon om operativsystemet Raymarine LightHouse 3 på www.raymarine.eu/multifunction-displays/lighthouse3/