Raymarine introduserer Cyclone™ Solid-State CHIRP pulskompresjonsradarer

Nydelig design, ekstrem funksjonalitet og robusthet er kjennetegnene på neste generasjons åpen radar antenne


Take a new tack with tomorrow's sailing technology | Marine Electronics by Raymarine

Fareham, Storbritannia, 26. oktober 2021 – Raymarine presenterer Cyclone™, det nyeste utvalget av radarer med åpen antenne, oppfunnet og designet for å gi båtfolk selvtillit til å takle de tøffeste forholdene, naviger trykt og sikkert i trafikkerte områder med vår nye radar. Helt nye Cyclone-radarer er tilgjengelige i 3-, 4- og 6-fots antenne med to alternative utgangeffekt for hver størrelse. Hver modell har nyskapende deteksjonsteknologi, inkludert Cyclones fuglemodus, som hever Cyclone over konkurrentene.

Banebrytende design

Cyclones tøffe design kommer til å appellere til båteiere med smak for godt design, samtidig som den gir nye nivåer av funksjonalitet og ytelse. Cyclones lave profil på bare 13,2 tommer gir større fleksibilitet ved installasjon. Cyclone 3-fots modell er den letteste åpne radaren på markedet med en vekt på kun 23 kg. Det nye kompakte designet vil passe til de aller fleste båter med behov for åpen radar antenne.

Maksimal kapasitet og oversikt ved enhver hastighet

Cyclone er konstruert for tøffe forhold med klassens beste vindklassifikasjon på over 100 knop. En rask rotasjonshastighet på 60 RPM gir 360 graders oversikt og nøyaktig sporing av opptil 100 ulike ARPA-mål i sanntid, selv med båten i full fart. Presis radaravbildning oppnås takket være CHIRP-pulskompresjon og strålefokuserende teknologi for førsteklasses målseparasjon og oppløsning på lang avstand. Med Cyclone kan båtfolk både glede seg over maksimal synlighet av nær- og fjerntliggende mål ved hjelp av Raymarines RangeFusion™-teknologi. RangeFusion-teknologi kombinerer kortpulser for mål i nærheten med lange pulser for mål lenger borte, noe som gir ett samlet radarbilde som er enklere å tolke.

Finn fisk med fuglemodus

Når tiden er inne til å finne fisk og komme seg raskt til stedet, identifiserer Cyclones fuglemodus flokker av sjøfugler over fiskestimer på lang avstand. Fuglemodus gir intelligent optimalisering av radarstyrke og kontroll av sjøreflekser for å søke etter sjøfugler, slik at sportsfiskere får den informasjonen de trenger for å lokalisere og fange fisken.

Velg din Cyclone

Cyclone-familien leverer seks solid-state-alternativer for ytelse under alle værforhold. Cyclone er tilgjengelig med to ytelsesnivåer i størrelsene 3, 4 eller 6 fot: Cyclone med 55 watt magnetronytelse (tilsvarende 6 kW) og Cyclone Pro med 110 watt magnetronytelse (tilsvarende 12 kW). Alle Cyclone-modeller integreres sømløst med multifunksjonsskjermene Raymarine Axiom, Axiom+, Axiom Pro og Axiom XL-kartplotter.

Detaljhandelspriser varierer fra kr. 84,990 til kr. 114,990. Cyclone-radarer med åpen antenne støttes av Raymarines bransjeledende tre års garanti.

«Radarer er en veletablert fundamental faktor for en båteiers oversikt på vannet, men vi ønsket å flytte grensene for hva som er mulig for en så viktig systemkomponent. Da vi utviklet Cyclone, utfordret vi oss selv til å skape en radar som kombinerer pent design og høy ytelse,» sier Gregoire Outters, daglig leder for Raymarine-varemerket hos Teledyne FLIR. «Og vi tok denne utfordringen og møtte den med banebrytende design, robust ytelse og uovertrufne radarbilder. Med Cyclone snur vi opp ned på radarkategorien og gir båtfolk helt ny situasjonsoversikt på vannet.»

Cyclone presenteres og demonstreres under Fort Lauderdale International Boat Show fra 27. til 31. oktober og blir tilgjengelig hos Raymarine-forhandlere over hele verden fra og med november 2021.

Les mer om Raymarine Cyclone på www.raymarine.no/cyclone.