FLIR lanserer Raymarine ClearCruise AR og er dermed først ut med navigasjonsteknologi som bruker Augmented Reality (utvidet virkelighet)

FLIR lanserer Raymarine ClearCruise AR og er dermed først ut med navigasjonsteknologi som bruker Augmented Reality (utvidet virkelighet)

Monday, January 14, 2019


ClearCruise AR gir Raymarine Axiom-brukere et nytt nivå av navigasjonsbevissthet

WILSONVILLE, Oregon – 3. oktober 2018, – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) er med lanseringen av Raymarine® ClearCruise™ AR (utvidet virkelighet) først ute i bransjen med denne typen navigasjonsteknologi som sammen med Raymarines Axiom®-flerfunksjonsskjermer gir forbedret bevissthet til sjøs. Med ClearCruise AR kan Raymarine Axiom-brukere ta bedre avgjørelser med fysiske navigasjonsobjekter som vises som et overlegg på Axiom HD-videovisningen. FLIR lanserer også en ny videostabiliseringsmodul – Raymarine AR200 – som integreres med ClearCruise.

ClearCruise AR-videobilder støttes av Raymarines maritime CAM210 HD-kameraer som gir AR-visning fra en hvilken som helst kameraposisjon på fartøyet. Videostabiliseringsmodulen AR200 er utstyrt med en presis GPS/GNSS-sensor og samme AHRS-teknologi (bevegelses- og kurssensor) som brukes i Raymarines prisbelønte Evolution™-autopiloter. ClearCruise AR gir presis visning av navigasjonsmerker i nærheten, AIS-trafikk, objekter og rutepunkter og alt er synkronisert med virkelige bilder. Det gir umiddelbar gjenkjenning og gjør det enklere å tolke kompleks navigering og situasjoner med mye trafikk.

ClearCruise AR ble denne uken tildelt innovasjonsprisen i kategorien for OEM-elektronikk på IBEX i Tampa i Florida. ClearCruise AR slår dermed følge med Axiom MFD som vant den prestisjefylte innovasjonsprisen på Miami Boat Show i 2017.

«Vår nye ClearCruise AR-teknologi er en intuitiv metode som kombinerer navigasjonsdata med virkeligheten», sier Travis Merrill, adm. dir. Commercial Business Unit hos FLIR. «Ved å bruke Axioms avanserte videomuligheter og vår egen teknologi for videobildestabilisering, AR200, sørger ClearCruise AR for at kapteiner kan navigere tryggere i travle eller ukjente farvann.»

ClearCruise AR for flerfunksjonsskjermene Axiom, Axiom Pro og Axiom XL er kompatible med den kommende oppdateringen av operativsystemet LightHouse 3.7. Axiom-brukere kan laste ned oppdateringen fra www.raymarine.com/lighthouse. Videokameraet CAM210 HD (695 euro eksklusiv mva.) er for øyeblikket tilgjengelig gjennom FLIRs nettverk av Raymarine-forhandlere. AR200 videostabiliseringsmodulen (495 euro eksklusiv mva.) og LightHouse 3.7 blir tilgjengelige i oktober 2018. Du finner mer informasjon om ClearCruise AR på www.raymarine.com/clearcruise.

Om FLIR Systems

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «The World's Sixth Sense» ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier til å tilby nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trusseloppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon, kan du gå til www.flir.com og følge @flir.

Om Raymarine:

Raymarine er verdensledende innen maritim elektronikk og utvikler og produserer et bredt utvalg av produkter innen maritim elektronikk rettet mot fritidsbåter og lettere kommersielle fartøyer. Våre prisbelønte produkter er utviklet for høy ytelse og høy grad av brukervennlighet og selges gjennom et globalt nettverk av forhandlere og distributører. Raymarines produkter omfatter radar, autopiloter, GPS, instrumenter, ekkolodd, kommunikasjon og integrerte systemer. Raymarine er en del av FLIR Systems, en verdensleder innen termisk bildebehandling. Du finner mer informasjon om Raymarine på www.raymarine.com.

COMMENT