FLIR lanserer Assisted Docking teknologi og første båtbygger partner på systemet

FLIR lanserer Assisted Docking teknologi og første båtbygger partner på systemet

Thursday, February 7, 2019


New Raymarine DockSense - Assisted Docking Technology | Raymarine - A Brand by FLIR

Prestiges yachter er først ute med Raymarines DockSense – et automatisert system som gjør det enklere å manøvrere båten i havn

WILSONVILLE, Oregon 21. januar – FLIR Systems, Inc. (NASDAQ: FLIR) presenterer i dag Raymarine DockSense™ Assisted Docking System som har intelligent objekt gjenkjenning, bevegelsesregistrering og er bransjens første manøvreringsassistent for fritidsbåter. Dette vil gi enklere tillegging og havnemanøvrering. DockSense-systemet bruker spesial kameraer fra FLIR med videoanalyse til å analysere informasjon fra omgivelsene, båtens fremdrift og båtens styresystem for enklere manøvrering i trange havner. Videre annonserte FLIR at yachter fra Prestige, et merke i Beneteau-gruppen, blir de første som tar i bruk denne teknologien.

Tillegging kan være en stressende opplevelse, selv for erfarne båtførere. Ofte gjør vind og tidevann oppgaven enda vanskeligere, og manøvreringsuhell kan resultere i dyre reparasjoner eller gå på sikkerheten løs. DockSense-systemet er designet for å bedre skipperens manøvreringsferdigheter ved hjelp av en Virtual Bumper™-sone rundt båten. Dersom et objekt, for eksempel utrigger eller et annet fartøy, kommer inn i den virtuelle fendersonen, aktiverer DockSense-systemet automatisk korrigerende styrings- og gasskommandoer for å unngå objektet og hjelper båtføreren med å manøvrere båten i havn.

DockSense bruker GPS (globalt posisjoneringssystem) og AHRS (bevegelses- og kurssensorsystem) til å kompensere for vind og strømme, slik at båten kan legges til uten dramatikk eller kostbare sammenstøt. Raymarine DockSense-systemet består av flere FLIR maskinvisjonskameraer, en sentralenhet og DockSense-appen som kjører på Raymarines Axiom-multifunksjonsskjermer. Systemet integreres med moderne systemer for joystickstyring som gir styrings- og gasskommandoer som sørger for at du kan legge til med stil.

Raymarine DockSense-systemet er et levende bevis på vårt fokus på løsninger med en kombinasjon av FLIR-navigering, maskinlæring og sensorteknologier», sier Jim Cannon, konsernsjef i FLIR. «Enda viktigere er det at disse nyvinningene samles i en enkel løsning som hjelper kundene med en utfordring og sørger for at de kan manøvrere båten i havn på en enkel, trygg og stressfri måte, slik at alle kan nyte båtlivet til fulle.

Vårt mål er å sette den globale standarden for båtliv», sier Hervé Gastinel, administrerende direktør for Beneteau-gruppen. «Raymarines DockSense-løsning gir fremtidige Prestige-eiere enkel og problemfri havnemanøvrering og er helt i tråd med vår visjon om å gjøre båtlivet enklere og tilgjengelig for et mye større publikum», sier Erik Stromberg som er produktmarkedssjef hos Prestige

FLIR presenterer Raymarine DockSense-teknologien på båtmessen i Düsseldorf i Tyskland 19.–27. januar 2019 på Raymarines stand (stand A42 i hall 11) og på Prestiges stand (stand D57 i hall 6). DockSense blir også demonstrert på en Prestige 460 motoryacht på båtmessen i Miami i februar 2019.

Du finner mer informasjon på https://www.raymarine.com/docksense

Se på vår live webstrøm fra Dusseldorf Boat Show

Om FLIR Systems

FLIR Systems ble grunnlagt i 1978 og har hovedkontor i Wilsonville, Oregon. Selskapet er en verdensledende produsent av sensorsystemer for bedre avlesning og større bevissthet, noe som bidrar til å redde liv, forbedre produktiviteten og beskytte miljøet. Med sine snart 3500 ansatte er FLIRs visjon å være «The World's Sixth Sense» ved å utnytte termisk bildebehandling og tilhørende teknologier til å tilby nyskapende, intelligente løsninger for sikkerhet og overvåking, miljø- og tilstandskontroll, fritidsaktiviteter utendørs, maskinvisjonsteknologi, navigasjon og avansert trusseloppdagelse. Hvis du vil ha mer informasjon kan du gå til http://www.flir.com og følge @flir.

Om Prestige

PRESTIGE er et ledende internasjonalt merke i det krevende markedet for motoryachter i luksusklassen. PRESTIGE®-yachtene produseres i Vendée i Frankrike og er selve juvelen innen fransk båtbyggerkunst for alle som elsker å være på sjøen. Sammen med Garroni Studio designer PRESTIGE yachter fra 40 til 75 fot. Både FLYBRIDGE- og SPORT-seriene byr på moderne og smarte motoryachter med førsteklasses design. Merket har et stadig voksende internasjonalt nettverk av profesjonelle forhandlere. Du finner mer informasjon på http://www.prestige-yachts.com

COMMENT